Impresivan start Spartaka: pobijedili 4:0 u gostima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 02.08.14. | 08:31

Spartak iz Moskve na impresivan je način otvorio novu sezonu. U otvarajućoj utakmici novog izdanja Premier lige Spartak je u gostima s 4:0 savladao Rubin Kazan.

Junak utakmice ruski je povremeni reprezentativac Artyom Dzyuba koji je postigao dva pogotka, oba iz peterca. Prvo se u 26. minuti odlično snašao nakon što je Argentinac Costa ubacio s lijeve strane, a nešto slično je Dzyuba ponovio u 53. minuti. No, ovaj put asistent je bio Kombarov, a umjesto nogom, napadač je postigao gol glavom.

Treći pogodak djelo je Glushakova u 74. minuti. Ovaj će fantastični udarac s nešto više od 20 metara nakon slobodnog udarca konkurirati za najljepši gol kola, a konačnih 4:0 postavio je Barrios u pretposljednjoj minuti susreta. Iako konačnih 4:0 djeluje impresivno, statistika pokazuje da Spartak nije bio toliko dominantan. Posjed lopte je bio podjednak, a i broj udaraca je bio gotovo isti – po 6 sa svake strane u okvir gola te još 12 (Rubin), odnosno 13 (Spartak) izvan okvira. Međutim, napadači Spartaka bili su puno precizniji.

Marko Livaja je za Kazan igrao od prve minute, a u 54. minuti umjesto njega je ušao Ozdoev. Danas se igraju još tri utakmice ruskog prvenstva: Ural – Mordovia, Arsenal – Zenit i CSKA – Torpedo.

(Foto: Action Images)


Tagovi

SpartakRubin Kazanj

Ostale Vijesti