Il Principino rekao svoje konačno zbogom nogometu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.10.19. | 16:18

Velika karijera dugogodišnjeg talijanskog reprezentativca i veznjaka Juventusa stigla je do samog kraja.

Ovaj središnji veznjak slika je i prilika kako želite da se vaš veznjak ponaša na nogometnim terenima. Riječ je o rođenom Torinezu koji se radu omladinskog pogona Juventusa priključio davne 1993. godine kada je imao samo osam godina.

Taktički uvijek besprijekoran, mekan na lopti, izvrsne nogometne vizije Claudio je bio jedan od onih koji su dirigirali igrom Strare dame. Ali, neka vas to ne buni, Marchisio je jednako tako uvijek bio jedan od onih koji će se na bespoštedan način boriti sa boje svojeg kluba, a navijači su to znali prepoznati pa im tako nije dugo trebalo da među popularnom skupinom navijača Juventusa pod nazivom Drughi dobije status ikone.

Za Staru damu debitirao je 2005. godine, a njegov prvi od 389 nastupa u dresu Juventusa dogodio se u kup utakmici protiv Martine kada ga je u igru uveo Dider Deschampes umjesto prekaljenog Mattea Para. Tih godina Juve je radi afere “calciopoli” igrao Serie B pa je tako ovaj mladić mogao dobivati nešto više prilika u prvoj momčadi.

U sezoni 07./08. poslan je na posudbu u “Juventusovu Lokomotivu” Empoli, a tamo je, zajedno sa svojim prijateljem iz omladinskog pogona Juventusa, Sebastianom Giovincom, pokazao kako su ova dvojica mladića nebrušeni dijamante te kako Juve ne treba brinuti za svoju budućnost.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F1896168070489485&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Marchisio se vratio u Juve te je narednih desetak godina dirigirao igrom Stare dame. Koliko su ga cijenili u rodnom mu gradu jasno oslikava i sama činjenica da su mu nudili legendarnu Juventusovu desetku nakon što je klub napustio jedan od najvećih igrača Juventusa u povijesti Alex Del Piero. Ipak, on je to odbio, što iz razloga kako je previše cijenio Pinturicchija, što iz razloga da je njegova osmica bolje oslikavala stil igre ovog veznjaka.

U ljeto 2018. godine odlazi iz “svojeg” kluba nakon što je sporazumno raskinuo ugovor pa tako kao slobodan igrač prelazi u redove ruskog velikana Zenita. Nakon samo jedne sezone u Rusiji (devet nastupa, dva pogotka) Claudio je ponovno obnovio par ozljeda s kojima se borio još od ranije pa je tako bilo potpuno izvjesno kako se njegova karijera bliži kraju.

Iako su ga mnogi povezivali sa MLS-om, Claudio je odlučio reći dosta. Njegova ljubav prema klubu  poštovanje koje je stekao od navijača Juventusa nešto je što, potpuno smo sigurni, nikada neće izblijediti.

Il Principino tako odlazi u zasluženu mirovinu, a svaki igrač koji će nakon njega nositi dres s brojem osam (danas je to Aaron Ramsey) imati će itekako velika očekivanja od Juventusovih navijača.

Za kraj dodajemo kako je dres talijanske reprezentacije oblačio 55 puta, dok se u listu strijelaca upisao u pet navrata.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MmGY9mSjUDo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Claudio MarchisioKraj karijereIl PrincipinoJuventus

Ostale Vijesti