Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Igrao je za Vatrene, ovog ljeta ostvario izlazni transfer iz HNL-a, a sad ide prema Cipru

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 23.12.20. | 12:49

Nije se uspio nametnuti u novoj momčadi pa bi nakon samo pola godine ponovno mogao promijeniti sredinu.

Ako je vjerovati grčkim medijima, točnije portalu novasport.gr, Toni Datković mogao bi nakon samo pola godine provedene u grčkom prvoligašu Arisu ponovno ovog siječnja promijeniti sredinu.

Podsjećamo, Datković je ovog ljeta potpisao za prethodno spomenutog grčkog prvoligaša, a Lokomotiva je na tom transferu zaradila 640 tisuća eura. Bio je to izvrstan posao Božidara Šikića i ostatka društva s Kajzerice, naročito kad uzmemo u obzir činjenicu da je Datković prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskoj Huesci s kojom je izborio ulazak u La Ligu.

Inače, Datković je karijeru započeo u mlađim kategorijama Rijeke, ali je po završetku juniorskog staža seniorsku karijeru počeo graditi u Sloveniji gdje je igrao za Zavrč i Koper. Iako je tad navodno za njegovim uslugama bio zainteresiran i Hajduk, čiji je Datković inače veliki navijač, on je karijeru ipak nastavio na Kajzerici budući da su Lokosi bili brži i konkretniji.

Zanimljivo, Datković ima jedan nastup za Vatrene, a dogodilo se to u prijateljskom ogledu protiv Kine u siječnju 2017. godine.

Iako je ovog ljeta stigao u Aris kao veliko pojačanje, defenzivac rodom iz Metajne na Pagu nije se uspio nametnuti kao standardan prvotimac pa tako grčki mediji već sada pišu da bi Hrvat ovog siječnja mogao otići put Cipra gdje ga želi nekolicina prvoligaša.

Konkretna imena klubova zasad nisu poznata, a nagađa se da bi Datković prvo otišao na šestomjesečnu posudbu kako bi ponovno uhvatio kontinuitet igara.


Tagovi

Toni DatkovićArisCiparciparska nogometna ligatransferiposudba

Ostale Vijesti