Igrao je za Vatrene, a sada mijenja reprezentaciju i igrat će za jedne od najlošijih u Europi

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 07:30

Nevjerojatan rasplet reprezentativne karijere.

Sjećate li se turneje hrvatske nogometne reprezentacije u Kini 2017. godine? Tada je Ante Čačić na turnir odveo momčad mahom sastavljenu od HNL igrača, a jedan od rijetkih "stranaca" bio je Filip Ozobić. On je nastupio u obje utakmice, protiv Kine i Čilea, a protiv Kineza je zabio i penal u raspucavanju.  

Ovaj 29-godišnji veznjak tada je igrao za azerbajdžansku Gabalu u čije je redove prešao 2016. iz Slaven Belupa, dok je u ljeto 2018. prešao u najjači klub u zemlju - Qarabag. Sve skupa, Ozobić je već pune četiri sezone na zemlji čiji se veći dio geografski nalazi u Aziji, dok je tek desetak posto Azerbajdžana u Europi. 

Pravilnici u tamošnjoj zemlji govore da neki igrač može aplicirati za državljanstvo nakon što pet godina provede u ovoj naftoj bogatog zemlji. U prijevodu, Ozobiću nedostaje još jedna godina, a s obzirom na to da briljira u dresu jakog Qarabaga, već se dugo u njihovim medijima spekulira o tome da Ozobić pojača 114. reprezentaciju s FIFA-ine ljestvice reprezentaciju koja se na toj ljestvici, primjerice, nalazi iza Luksemburga i Farskih Otoka. 

"Ako bismo se dogovorili, bude li to konkretno, možda bih zaigrao za Azerbajdžan. Osobno nemam nikakve zapreke", rekao je u intervjuu za Sportske novosti. 

Ako bi se ovo obistinilo, bivši igrač Hajduka bi pravo nastupa stekao taman za kvalifikacije koje vode na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine. 

"Lijepo je igrati takve susrete pred punim stadionima. Ali ništa dalje ne bih govorio o toj temi", rekao je Ozobić, koji je očito svjestan da prave prilike u Vatrenima neće dočekati, dok se s druge strane nudi poziv bogatog Azerbajdžana. Dodatan jezičac na vagi koji bi mogao prevagnuti na stranu Azera su spekulacije o tome da bi Robert Prosinečki mogao ponovno preuzeti njihovu reprezentaciju. Hoćemo li uskoro gledati hrvatski tandem na dalekom Kavkazu? Koliko god zvuči egzotično, uopće nije nezamislivo i daleko od realizacije. 

(foto: Željko Hladika/24 sata/Pixsell)


Tagovi

Filip OzobićHrvatska nogometna reprezentacijaazerbajdžanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti