Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Igrao je za Tobol u izbacivanju Hajduka iz Europe, a sad se vratio u Spartak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.09.21. | 13:13

Bit će mu ovo treći mandat u klubu za kojeg je postigao najviše pogodaka u karijeri.

Srpski napadač Nemanja Nikolić više nije član Tobola. 28-godišnjak rodom iz Kraljeva je jučer u večernjim satima kompletirao povratak u Spartak iz Subotice, srpskog prvoligaša u kojem će mu ovo biti treći mandat.

Nikolić je karijeru započeo u OFK Grbalju, a igrao je za Rostov, Aktobe i Spartak prije nego li je u ljeto 2018. godine stigao u Partizan koji je za njegove usluge izdvojio 350 tisuća eura.

Za crno-bijele je odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima, skupio je osam pogodaka i 10 asistencija, nakon čega odlazi prvo na posudbu u Vojvodinu, a potom opet u Spartak, da bi ga u ljeto 2020. godine prodao u saudijski Al-Raed.

Nikolić se nije dugo zadržao na Bliskom istoku pa je tako krajem ožujka ove godine preselio u kazahstanski Tobol čiji je boje branio sve do jučerašnjeg dana kad je zgotovio povratak u Spartak.

U dresu Tobola je skupio 19 nastupa, osam pogodaka i četiri asistencije, a sudjelovao je i u izbacivanju Hajduka iz u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nikolić je doduše igrao samo u prvom susretu, onom kojeg su Bili uvjerljivo pobijedili na Poljudu (2:0), dok je u uzvratu, koji je rezultatom 4:1 otišao na stranu domaćina, bio van sastava.

Svojim povratkom u Spartak, Nikolić bi trebao postati udarna igla u momčadi mladog trenera Vladimira Buača. Osim njega, Spartak ima u svojim redovima i Lazara Tufegdžića koji je ovog ljeta umalo završio u Ferencvarošu te Nemanju Mihajlovića koji je prije četiri godine Paritizan zamijenio Heerenveenom u transferu teškom 1.7 milijuna eura, da bi se onda ovog ljeta, nakon četiri različita kluba u posljednje četiri godine, vratio u srpsku Super ligu.

Nakon osam odigranih kola, Spartak je šesta momčad srpskog prvenstva s 12 osvojenih bodova.


Tagovi

nemanja nikolićSpartak SuboticaTobolSrpska nogometna liga

Ostale Vijesti