Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Igrao je za sadašnja dva hrvatska prvoligaša, odradio jako dobru polusezonu u Sloveniji, a sad se vraća na Island

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.02.21. | 15:27

Prošle sezone je sa Šibenikom izborio povratak u 1. HNL

Sjećate li se Vice Kendeša?

Ovaj 26-godišnji Šibenčanin je u prvom dijelu sezone branio boje slovenskog drugoligaša NK Fužinara, ali budući da je svima bilo jasno kako je taj rang natjecanja mnogo niži od njegovih ambicija, već ove zime odlučio se promijeniti sredinu.

Točnije, odlučio se vratitiu klub iz kojeg je i došao u Fužinar, a to je islandski prvoligaš Fjardabyggdar. Sa svojim novim/starim poslodavcem Kendeš je dogovorio suradnju do kraja ove sezone.

Ovaj brzonogi krilni napadač, koji je u 1.HNL igrao za Šibenik i Slaven Belupo, prava je 'ptica selica'. Nakon što je tri godine proveo u Sigetu gdje je bio jedan od ponajboljih igrača Hrvatskog Dragovoljca, Kendeš je u posljednje četiri godine čak osam puta mijenjao sredinu. Negdje se, poput Šibenika i sad islandskog Fjardabyggdara, vraćao u dva navrata, ali očito da je on jedan od onih igrača koji ni u kojem slučaju svoje najbolje nogometne godine ne želi provesti na klupi za rezervne igrače.

Od početka ove sezone Kendeš je igrao u drugom rangu slovenskog nogometa, a u prvom dijelu sezone uspio je postići šest pogodaka.

Podsjećamo, Kendeš je lani bio član svojeg matičnog kluba Šibenika s kojim je uspio izboriti povratak u elitni rang hrvatskog nogometa.


Tagovi

Vice Kendeš

Ostale Vijesti