Screenshot
Screenshot

Igrao je za Dinamo i Olimpiju, prošlog ljeta stigao u Osijek, a sad karijeru nastavlja u Australiji (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 11:37

Rođak legendarnog Vatrenog je od siječnja bio na posudbi u Newcastleu, da bi sad za trajno potpisao za Wellington.

Kad je dolazio u Osijek, rekao je dvije stvari – prva je bila da mu je želja popiti kavu kod idola Marka Viduke, dok je priču Dade Prše, koji mu je rođak, nazvao inspirirajućom. Luka Pršo došao je na mala vrata, ali u konačnici nije bio jedan od onih koji je otišao na velika. Priliku u prvoj momčadi Bijelo – plavih nije dočekao, a budući da se nije uspio nametnuti, u klubu su ga odlučili pustiti slobodnih papira i ne praviti mu nikakve probleme.

Pršo je tako, nakon godinu i pol dana Osijeka, odlučio kako je vrijeme za Australiju. Uostalom, to je 'njegova zemlja', usprkos hrvatskim korijenima…

Stasiti veznjak je u Lijepu našu stigao prije četiri godine. Igrao je za New South Wales Institute of Sport, a na poziv Dinama nije mogao ostati imun. Godinu i pol proveo je u Zagrebu, zatim isto toliko u Olimpiji iz Ljubljane, a na kraju je godinu i pol bio pod ugovorom s Osijekom. I onda se odlučio vratiti doma.

Preciznije vratio se još ranije, jer još u siječnju ove godine je otišao na posudbu u Newcastle United Jets, a skupio je 17 nastupa te po jedan pogodak i asistenciju. U prvom dijelu prošle sezone je bio član druge momčadi Osijeka, ali u četiri nastupa (kombinirano tek 28 minuta) nije imao nikakav učinak.


Sad je postao novi igrač Wellington Phoenixa, kluba čije je boje svojevremeno branio Goran Paracki. Za fanatike, dodat ćemo još kako je iz HNL-a u Wellington prešao i ofenzivni veznjak Fred, Brazilac koji je prije toga igrao za Hajduk. Bilo je to davne 2007. godine, ali sigurni smo da ima onih koji i taj podatak znaju.

Što se tiče sadašnje situacije u klubu, prvo ime Wellingtona je 33-godišnji engleski napadač Gary Hooper koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Celticu. Hooper je u zeleno – bijelom dresu skupio 138 nastupa, 82 pogotka i 30 asistencija. Sa škotskim velikanom osvojio je četiri trofeja, bio je prvi strijelac Premiershipa u sezoni 11/12. sa 24 postignuta pogotka, a u Wellington je stigao ovog ljeta nakon što je prethodno godinu dana igrao za indijsku Keralu Blasters, današnji klub Marka Leškovića.

Sa svojim novim klubom Pršo je potpisao jednogodišnji ugovor, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 200 tisuća eura. Australsko prvenstvo počinje za mjesec dana, a svoj debi za novi klub 20-godišnji veznjak imat će na gostovanju kod Macarthura, kluba kojeg vodi nekadašnji igrač Rijeke Ante Miličić.



Tagovi

Luka PršoDado PršoAnte Miličićnogometni transferitransferiAustralijaaustralska nogometna liga

Ostale Vijesti