REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Igrač za velike utakmice: Oršić jedan na Euru, jedan na SP-u, a čak tri puta Bonou

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.12.22. | 17:01

Nakon dvije asistencije Oršić je svoju igru i statisiku na Mundijalu okrunio pogotkom za 2:1 protiv Maroka

Ako je netko zaslužio zabiti takvu golčinu, onda je to Mislav Oršić. Vrijedan, a samozatajan momak, nikad u prvom planu, a uvijek se na njega možeš pouzdati. Zabio je u 42. minuti utakmice pogodak sa 'svom mjesta', od suprotne vratnice u mrežu, možemo zaključiti da ga je nogomet nagradio za ono što je dosad pružio na Mundijalu. Uvijek kad je ušao s klupe nešto je donio, prvo je nesebično dodao Majeru za četvrti gol protiv Kanade, kad bi puno drugih igrača sami pucali i pokušali zabiti. Onda je, još važnije, dodao Bruni Petkoviću protiv Brazila za onaj povijesni pogodak i ulazak u produžetke, kasnije i u polufinale. U raspucavanju je pogodio i s bijele točke.

Ali, svoj potez prvenstva sačuvao je za zadnju utakmicu. Pogodio je fantastično, a statistika kaže da mu je to tek drugi gol za reprezentaciju. Prvi je bio onaj na Euru prošle godine protiv Španjolsje u osmini finala. Dakle, dva gola, jedan na Euru, jedan na SP-u. Još je jednom Oršić pokazao da je igrač za velike utakmice, za najvažnije dvoboje. Da ne nabrajamo opet sve one utakmice, Atalantu, Tottenham, West Ham, Chelsea... Kakav niz! Sad i u utakmici za broncu.

Pogodak za 2:1 protiv Maroka pronađite OVDJE.

A da ne zaboravimo, bio je to i treći gol koji je Oršić zabio marokanskom vrataru Bonou. Naime, zabio Oršić u oba susreta protiv Seville u porazu 1:3 u Sevilli te iz kaznenog udarca u uzvratu u Zagrebu, u nedovoljnoj pobjedi (1:0).



Tagovi

Mislav OršićHrvatska nogometna reprezentacijamarokanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Vatreni

Ostale Vijesti