REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Igrač od kojeg strepi obrana Dinama na ljeto napušta Villarreal?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 15:59

Mogao bi po prvi puta napustiti Španjolsku

Villarreal na golovima Gerarda Morena ovu sezonu stigao je do četvrtfinala Europske lige, gdje će se sresti s Dinamom, a u La Ligi su trenutno petoplasirana momčad u borbi s Real Sociedadom i Betisom za ponovni plasman u Europsku ligu. Moreno je u ovosezonski uspjeh svog kluba ugradio ukupno 23 gola u svim natjecanjima pa je tako 28-godišnjak prebacio fokus mnogih klubova na sebe.


Moreno nikada nije igrao van Pirineja, a sada bi mogao zamijeniti poluotok za Otok. Naime, Wolverhampton se sprema ovog ljeta pojačati napad s Morenom koji je prva želja Espirita Santa. Španjolski reprezentativac ima otkupnu klauzulu od 100 milijuna eura u ugovoru sa Žutom podmornicom, ali uprava Villarreala je svjesna da neće moći odoljeti ni upola manjoj ponudi. Kako smo već napomenuli, Moreno dosad nije igrao nikada izvan Španjolske, točnije osim žute boje Villarreala nosio je dresove Mallorce i Espanyola. Dosad nije izrazio želju za odlaskom, ali ponuda Wolvesa bi ga mogla natjerati da se predomisli.


Kako pišu španjolski mediji. Vukovi su mu spremni utrostručiti plaću pa bi tako postao jedan od najplaćenijih igrača u Nunovoj momčadi. Gubitak Dioga Jote i mogući odlazak Adama Traorea dovodi Wolvese u situaciju da moraju što prije pojačati napadačke linije, a kako stoje stvari Moreno je prvi kandidat za to.

Podsjetimo, pred napadačem Villarreala su i dvije utakmice s Dinamom. Prvu igraju u četvrtak 8. travnja na Maksimiru, a uzvrat je 15. travnja. Jučer je Moreno protiv Granade zabio svoj prvi prvenstveni hat-trick u pobjedi od 3:0 i jasno da je najopasniji igrač Villarreala u predstojećim susretima. Obrana Dinama će se zasigurno posvetiti španjolskom napadaču, ali već su pokazali da se mogu nositi s favoritima. Dovoljno se sjetiti kako je prošao Tottenham.


 


Ostale Vijesti