Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Igrač koji svakog ljeta 'sigurno' prelazi u Tottenham, Arsenal i Manchester United na pragu Serie A?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 20:29

Iako je igrao za Tri lava, od 2017. nastupa za Obalu Bjelokosti.

Mourinho odlazi, Mourinho ostaje, Mourinho se premišlja, Mourinho je odlučio… I tako već tjednima u krug. Portugalac je definitivno broj jedan tema u Rimu, njegov ostanak/odlazak nešto je što svakodnevno puni medijske stupce, ali kako bi se malo 'odmorilo' od The Special Onea portal La Roma 24 javlja kako bi u Vječni grad ovog ljeta nakon Aouara moglo stići još jedno mega pojačanje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Navijače se sigurno razmazilo prije manje od godinu dana kad je u klub stigao Paulo Dybala. Argentinac je dobio nezaboravan doček u centru grada, fotografija kako La Joya sjedi na pozornici i gleda u masu ljudi ispred sebe kojoj se nije nazirao kraj nešto je što svaki navijač Rome neće tako brzo zaboraviti, ali dolazak jednog mega pojačanja (uz Belottija, Celika te iskusne Wijnalduma i Matića) ipak nije mogao ostvariti snove onima koji žive za klub. Sanjaju u klubu naslov još od 2001. godine, ali osvajanjem Konferencijske lige vratio se svojevrsni pobjednički duh.

I zato u Rimu ovog ljeta spremaju još veće stvari od onih koje su napravili prošle godine! Aouar je već praktički gotova stvar, novopečeni reprezentativac Alžira dolazi besplatno nakon što mu istekne ugovor s Lyonom, a njemu bi se uskoro trebao priključiti i  Wilfried Zaha.

On također uskoro postaje slobodan igrač, a iako ga se svakog ljeta unazad pet i više godina selilo u Tottenham, Arsenal, Manchester United i ostale engleske velikane, izgleda kako će on u konačnici karijeru nastaviti u Rimu.

Nekoliko talijanskih medija, a među njima i La Roma 24 koja na dnevnoj bazi piše o najnovijim vijestima iz kluba, javlja kako je Zaha u konkretnim pregovorima s Romom. I ne samo to, već prema njihovim informacijama Zaha ne pregovara ni sa kojim drugim klubom osim s Romom!

Iako mu Crystal Palace nudi oko 250 tisuća eura tjedno, izgleda kako novac neće biti presudan u njegovoj odluci. Iako, milijun eura na mjesec, naročito u klubu kao što je Crystal Palace, je zaista nešto nevjerojatno…

Zaha je za ovu sezonu odigrao svoje. Ima manjih problema s mišićem, ali opet dovoljno velikih da propusti utakmice protiv Fulahama i Nottingham Foresta. On, dakle, sada može biti 100 posto fokusiran na pregovore. Uz, jasno, oporavak, ali njegova ozljeda ipak nije neke ozbiljnije prirode.

Ostanak Mourinha i potencijalni naslov prvaka u Europskoj ligi mogli bi uvjeriti Zahu da je baš Roma klub gdje bi mogao/trebao nastaviti karijeru. Ugovor kakav mu nudi Crystal Palace sigurno neće dobiti, ali novac u ovom slučaju vjerojatno neće biti odlučujući faktor. Dybala, kao prva klupska zvijezda, zarađuje 138 000 eura tjedno, odnosno oko 7.2 milijuna eura godišnje, a jedini plaćeniji od njega je Wijnaldum s oko 9.5 milijuna eura po godini. No, takvih ugovora više neće biti, maksimum koji bi Rimljani mogli dati je u razini Pellegrinija koji zarađuje 6.4 milijuna eura godišnje, odnosno Abrahama čiji se račun u 12 mjeseci uveća za tek nešto manje od pet milijuna eura.

Zaha u Romi? Nemamo kristalnu kuglu, ne znamo hoće li se zaista dogoditi, ali ono što sigurno znamo je da je vrijeme da nekadašnjeg reprezentativca Engleske, a danas Obale Bjelokosti, nogometni fanatici vide u nekom nogometnom velikanu… (I.A.S.)



Tagovi

Jose MourinhoRomaSerie AItalija

Ostale Vijesti