REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Igor Tudor ima novi posao, stigla službena potvrda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 15:20

Talijanski prvoligaš brzo je pronašao zamjenu.

Jučerašnji poraz od Bologne bila je kap koja prelila čašu čelnicima Verone koji su se odlučili napraviti promjenu na klupi. Tri poraza u toliko utakmica rezultat je trenera Eusebija Di Francesca na klupi Verone. Za klub iz grada Romea i Julije ne cvatu ruže od odlaska hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića u Torino, a sad su se odlučili ponovno probati s Hrvatom.

Klupu Verone do kraja sezone preuzima bivši trener Hajduka Igor Tudor koji je još nakon smjene Di Francesca isplivao kao glavni favorit. On je još u ranim popodnevnim satima raskinuo ugovor s Juventusom koji mu je bio jedina prepreka za preuzeti Veronu.

Kako javlja talijanski novinar Nicolo Schira, Tudor će potpisati ugovor do lipnja iduće godine, a ako uspije spasiti klub od ispadanja postoji i opcija produljenja suradnje.

Tudor je u dosadašnjoj karijeri dva puta vodio Hajduk te Udinese koji je spašavao od ispadanja iz Serie A oba puta. Sjedio je na klupi i turskog velikana Galatasaraya, a prije njih u turskoj je vodio Karabukspor te u grčkoj PAOK. Prošlu sezonu proveo je u Juventusu, gdje je ostavio igrački trag, kao pomoćni trener Andrei Prilu, ali ta suradnja nije prošla najuspješnije.

Pirko je uslijed loših rezultata dobio otkaz, a još ranije je puklo između njega i Tudora pa ovaj dvojac u posljednjim mjesecima svog mandata nije ni surađivao adekvatno. Naslijedila ih je postava koju je za sobom povukao Massimiliano Allegri, a kako je u Italiji običaj ostali su pod ugovorom s klubom do isteka ili pronalaska novog angažmana.



Tagovi

Igor TudorEusebio Di FrancescoHellas VeronaVeronaHajdukGalatasarayPAOK

Ostale Vijesti