Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Igor Jovićević uskoro postaje novi trener Šahtara!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 14:01

Ukrajinski mediji javljaju kako je cijeli posao blizu finalizacije.

Prije više od dva tjedna prvi put je u javnost procurila informacija kako čelnici Šahtara razmatraju Igora Jovićevića kao nasljednika Roberta De Zerbija. Mnogi su na to samo odmahnuli rukom, ali vrijeme je pokazalo kako ne samo da je Jovićević želja Šahtara, već je cijeli posao veoma blizu realizacije!

Naime, ukrajinski mediji javljaju kako Jovićević samo što nije predstavljen kao novi trener. Po njima, sve je dogovoreno te se sad samo čeka službena potvrda.

Podsjetimo, kad je krenuo rat talijanski stručnjak Roberto De Zerbi je napustio klub pa su tako iz kluba morali reagirati. Jovićević, koji je i dalje trener Dnipra -1, se nije odlučio na takav potez, a moguće je da su mu time i narasle 'dionice' u očima Rinata Ahmetova. Baš kao što gazdi Šahtara nije prošlo ispod radara da su brojni hrvatski klubovi pomagali ukrajinskim nogometašima, a samim time i Šahtaru, u vrijeme kad njegova zemlja proživljava iznimno teške trenutke.

Zasad nije poznato kad će – baš kao ni gdje će se sve igrati – ukrajinsko prvenstvo. Ukrajinski nogomet u velikim je problemima, mnogi stranci su (zasad privremeno, iako će se to vjerojatno promijeniti) napustili klubove, a najvažnija sporedna stvar na svijetu mnogim Ukrajincima nije ni u primisli malog mozga. Što je i razumljivo…

Jovićević je pod ugovorom s Dniprom -1, ali za očekivati je da mu klub neće raditi probleme prilikom prelaska u Šahtar, ponajveći klub van Liga petice u 21. stoljeću.


Tagovi

Igor JovićevićDnjiproŠahtar

Ostale Vijesti