REUTERS/Scott Heppell
REUTERS/Scott Heppell

Ide Svraka u Ligu prvaka: “Nismo osjećali da smo već spremni, ali sad nas čeka najteži prijelazni rok”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 11:43

Lani su jedva izborili ostanak u Premier ligi, a sad su opet među europskom elitom

Nogometaši Newcastle Uniteda osigurali su plasman u Ligu prvaka nakon što su u posljednjem dvoboju 37. kola engleskog prvenstva na svom St. James’ Parku odigrali 0-0 protiv Leicester Cityja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Eddie Howe, koji je na klupu Svraka stigao 8. studenoga 2021. Godine, kaže da nije mogao ni sanjati da će klub uspjeti izboriti Ligu prvaka, prvi put od 2003. godine.

“Nismo očekivali da ćemo biti među prva četiri. Naravno da se uvijek nadaš i imaš san, ali nismo osjećali da smo već spremni. Poslije prošlosezonske borbe za ostanak, bilo je važno da se skupimo i postanemo bolja momčad”, rekao je Howe.

S njim se složio i veznjak Sean Longstaff.

“Da ste nam rekli prije dvije godine da će se ovo dogoditi, nitko vam ne bi vjerovao”, rekao je Longstaff.

U listopadu 2021. godine Newcastle je dobio nove vlasnike u jeku borbe za ostanak u Premier ligi. Saudijski konzorcij kupio je klub, smijenjen je Steve Bruce, a stigao je Eddie Howe koji govori da u ovom ljetnom prijelaznom roku neće biti velikih transfera.

“Pratimo mali krug igrača. Moramo mudro odabrati, kao što smo radili dosad u svim prijelaznim rokovima. Ovaj će biti najteži”, rekao je Howe.

Predsjednik Newcastle Uniteda Yasir Al-Rumayyan te direktori Amanda Stavely, Mehrdad Ghodoussi i Jamie Reuben takođersu pozirali su s igračima, stručnim osobljem i obiteljima nakon uspješnog plasmana u Ligu prvaka. (G)



Tagovi

NewcastleNewcastle UnitedLiga prvakaPremier ligaEddie Howe

Ostale Vijesti