Foto: Action Images
Foto: Action Images

Ibrakadabra dvama golovima riješio Derby della Madonnina, asistencija Perišića (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 19:49

Odlična utakmica na Giuseppe Meazzi.

Četvrto kolo Serie A donijelo nam je jedan od najkultnijih derbija na Čizmi. Inter je "ugostio" Milan na Giuseppe Meazzi, a nominalni gosti uzeli su puni plijen i to ponajprije zahvaljujući dvostrukom strijelcu Zlatanu Ibrahimoviću. Konačan rezultat bio je 2:1, a asistenciju za strijelca Lukakua upisao je Ivan Perišić.

Nakon početnih ispitivanja snaga, Nerazzurri su prvi zaprijetili, pleli su dugo mrežu oko Donnarumminog kaznenog prostora, a taman kada se učinilo da su "stegnuli obruč", domaći uzimaju loptu , odigrava se munjevita kontra zahvaljujući Ismaelu Bennaceru, koji daje za Ibrahimovića. Švedski napadač se sjurio u kazneni prostor Handanoviča gdje ga neoprezno ruši Aleksandar Kolarov i sudac opravdano pokazuje na bijelu točku.

Igrala se 13. minuta kada je Ibra pucao penal, Slovenac mu brani, ali strijelac Rossonera iz odbijanca zabija za 1:0.


Samo tri minute kasnije novi šok za momčad Antonija Contea. Ponovno isti scenarij - prijetili su interisti, Calabria uzima loptu Perišiću, Saelemaekers i Bennacer odigravaju na stranu za Rafaela Leaa. Ovaj lomi svog čuvara driblingom i savršenim centaršutem pronalazi Ibrakadabru koji s peterca zakucava za 2:0.

Za dobrobit same utakmice i neutralnih promatrača, Lukaku srećom smanjuje zaostatak relativno brzo.

Igrala se 29. minuta kada je Kolarov pravovremeno u prostor na lijevom krilu dao za Perišića, krilo Vatrenih odlično pronalazi Belgijca na petercu koji zabija za smanjenje na 2:1.

Igra se u potpunosti rasplamsala nakon toga, gledali smo prilike na obje strane, a odličan duel pružili su Theo Hernandez i Lukaku u jednom sprintu. Priliku je imao i Lautaro Martinez, a atraktivna i dinamična utakmica nastavila se i u drugom poluvremenu.

I jedni i drugi imali su fantastične prigode, Rade Krunić i Zlatan su prijetili s jedne strane, Saelemaekers je radio dar-mar na krilu, kod Intera Lukaku je radio najviše problema gostima. Pred kraj utakmice imao je nekoliko fantastičnih prilika za izjednačenje, ali bi uvijek nedostajao djelić sekunde za realizaciju akcije.

U konačnici, pobjeda Milana i natavk sumnje u Antonija Contea koji već neko vrijeme nije na "ti" sa upravom. Pitanje je koliko je "mentalno" u ovom projektu, a ovaj poraz samo će potegnuzit za sobom još novih upitnika...

U utakmici igranoj u istom terminu, Lazio je na gostovanju kod Sampdorije poražen s visokih 3:0.


Tagovi

Zlatan IbrahimovićIvan PerišićMarcelo BrozovićSerie AItalijaDerby della MadonninaInterMilan

Ostale Vijesti