I to se dogodilo: Prvi Hrvat Hrvoje u najvišem rangu nogometa u Srbiji!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.06.17. | 17:45

FK Vojvodina potpisala je 19-godišnjeg Hrvata!

Ratne rane nisu zacijelile na obje zaraćene strane između Hrvatske i Srbije; štoviše, pojedinci čine sve da razdor što više i potenciraju. Sve je to uzrokovalo između ostalog i činjenicu da u poslijeratnoj povijesti nije bilo mnogo Hrvata u srpskom nogometu, a ni obrnuto.

Međutim, ovih dana stiže priča o mladiću koji prkosi statistici. Riječ je o 19-godišnjem Hrvoju Rizvanoviću, koji je novi član novosadske Vojvodine. Karijeru je počeo u NK Tomislavu iz Nove Subocke, da bi se prebacio tijekom srednje škole u redove NK Libertasa iz Novske.

Kada se i na toj razini etablirao, pokušao se pridružiti redovima Moslavine, ali kako se klubovi nisu dogovorili otišao je za Munchen gdje mu žive roditelji. Tamo je imao nekolicinu ponuda od strane njemačkih trećeligaša, no paralelno je stigao i iznenadni poziv FK Vojvodine. Nakon odrađene probe Vojvodina, koja igra prvo pretkolo Europske lige sutra protiv slovačkog Ružomberoka, Rizvanoviću je ponudila dvogodišnji ugovor koji je Hrvoje prihvatio. Postavši tako prvi Hrvoje u povijesti prve lige Srbije.

„Ovo je za mene velik izazov. U svoje i u ime obitelji želim se posebno zahvaliti velikom gospodinu i predsjedniku kluba Dušanu Mijiću na pruženoj prigodi, povjerenju i toploj dobrodošlici. Svi u klubu su me odlično prihvatili, lako sam se privikao na lijep grad i nadam se da ću igrama opravdati ukazano povjerenje. Ne bojim se izazova, ovo je istinska nagrada za sva odricanja i pokoju nepravdu u dosadašnjoj karijeri“, istaknuo je Hrvoje.

Oglasila se i njegova obitelj, koja ga je zastupala u ovim pregovorima:

„Ovim putem Hrvoje i njegova obitelj se zahvaljuju FK “Vojvodina” iz Novog Sada te velikom gospodinu i predsjedniku kluba Dušanu Mijiću na pruženoj prilici, povjerenju i toplom gostoprimstvu“, izjava je obitelji Rizvanović.

Zanimljivo će biti pratiti Hrvojev tok karijere u najvišem rangu srpskog nogometa!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvoje Rizvanović

Ostale Vijesti