REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

I Leipzig je pokušao, ali Bayern će teško itko zaustaviti u pohodu po novu titulu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 20:27

Pružili su gosti solidan otpor, a pobjedu Bavarcima je donio autogol Gvardiola koji preusmjerio udarac Gnabryja u svoju mrežu

Prošle sezone bio je ovo derbi za prvo mjesto Bundeslige, a onda je Bayern pokupio Juliana Nagelsmanna, Dayota Upamecana i Marcela Sabitzera iz Leipziga. Danas je razlika između njih 21 bod, ali na terenu je Leipzig uspio pružiti solidan otpor. Slavili su Bavarci kod kuće s 3:2 i upisali nova tri boda prema tituli prvaka.

Leipzig nije došao u Alianz Arenu s bijelom zastavom i u nekoliko navrata su podsjećali na ono što smo navikli gledati od njih prošle sezone. Da je bilo malo sreće moglo je otići i na njihovu stranu ili možda utješni remi.

Opasan je bio bivši dinamovac Dani Olmo u prvom dijelu. Prije gola za vodstvo Bayerna, šutirao je silovito iznad grede, a onda je nakon vodstva u dva navrata natjerao Neuera na paradu.

Bayern je bio nešto precizniji, a u vodstvo dolaze u 12. minuti. Igrači Leipziga su se zaigrali na svojoj polovici, što koristi Tolisso i krade loptu, a ona dolazi do Lewandowskog koji je šutirao. Njegov udarac odbija Gulasci, ali tek do Mullera koji lagano plasira odbijanac za 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Iz slične situacije do izjednačenja dolaze gosti u 27. minuti. Nkunku je presjekao jedno dodavanje na polovici Bayerna i potegao kontru, na desnoj strani mu utrčava Andre Silva kojeg proigrava u kazneni prostor. Napadač Leipziga ostaje sam na desnoj strani i neometan u trku pogađa suprotnu stranu za 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Lewandowski nije uspio poentirati u 12. minuti, ali zato s taj problem nije imao pred kraj prvog dijela. Coeman je pobjegao po lijevoj strani i ubacio na vrh peterca gdje ulijeće poljska leteća tvrđava i glavom silovito zakucava iza Gulascija za 2:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Pri početku drugog dijela u dobroj šansi je bio ponovno Dani Olmo, ali njegov udarac je zaustavio Neuer. Što nije uspio Olmo, pošlo je za nogom Nkunkuu. Sjajnu dubinsku loptu poslao je Laimer za Nkunkua koji ulazi u šesnaesterac i lagano u situaciji 1 na 1 vara Neuera za 2:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nije dugo trajalo veselje Leipziga jer su Bavarci ubacili ponovno u brzinu više. Bljesnula je akcija u 58. minuti. Muller je odličnom loptom na lijevoj strani uposlio Gnabryja koji se namjestio na udarac u trku. Njegov udarac je pokušao blokirati Joško Gvardiol, ali lopta se odbila od njega i zavarala Gulascija koji je na kraju vadio iz mreže, a Bayern je poveo 3:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja je mogao i Bayern zaključiti s većom razlikom, a u dobroj prilici za novo izjednačenje bio je Forsberg u 82. minuti kojeg je prvo blokirala obrana Bayerna pa u drugom pokušaju i Neuer.

S nova tri boda Bayern je 19 bodova ispred drugoplasirane Borussije Dortmund, a po svemu sudeći teško da će im se itko ispriječiti u pohodu po novi naslov prvaka Njemačke.

21. kolo Bundesliga:

Petak

Hertha – Bochum 1:1

Subota

Koln – Freiburg 1:0

A.Bielefeld – B. Monchengladbach 1:1

Augsburg – Union Berlin 2:0

Mainz – Hoffenheim 2:0

Stuttgart – E. Frankfurt 2:3

Bayern – RB Leipzig 18:30

Nedjelja

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 15:30

Wolfsburg – G. Furth 17:30



Tagovi

BayernRB LeipzigDani OlmoJoško Gvardiol

Ostale Vijesti