I drugo napadačko pojačanje Cordobe - stigao i japanski reprezentativac

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.07.14. | 10:51

Nakon što je iz Fiorentine na jednogodišnju posudbu dovela Brazilca Rydera Matosa, novi španjolski prvoligaš Cordoba, dovela je još jedno pojačanje za napad. Naime, trogodišnji ugovor s Cordobom potpisao je japanski nogometaš Mike Havenaar.

Havenaar u Španjolsku stiže iz Vitessea gdje je igrao posljednje dvije i pol sezone. U prošloj je sezoni zabilježio 34 nastupa i postigao 10 golova.

Zanimljiva je životna priča ovog 27-godišnjaka. Naime, njegov otac Dido Havenaar nizozemski je vratar koji je 1986. došao braniti u Japan, a tamo je poveo i suprugu te kćer. Iako je prvotna namjera bila da se u Zemlji izlazećeg sunca zadrži kratko vrijeme, obitelj Havenaar se u Japanu trajno nastanila, godinu dana kasnije rođen je Mike, a 1995. i mlađi brat Nikki.

Kako je Dido nakon završetka karijere postao nogometni trener, bilo je logično da se i Mike i Nikki odluče za nogometnu karijeru. Mike je prošao sve mlađe uzraste japanske reprezentacije, a nastupima u klubu Ventforet Kofu dobio je i poziv za seniorsku vrstu te transfer u Vitesse. Za reprezentaciju je do sada igrao 17 utakmica i postigao 4 gola, ali ga Alberto Zaccheroni nije vodio na SP u Brazil. Priliku za povratak na najveću međunarodnu scenu sada će ovaj igrač tražiti u Primeri, a Cordoba bi s kombinacijom Matos-Havenaar mogla dobiti zanimljiv napadački tandem.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Cordoba

Ostale Vijesti