Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

I Dinamo će tražiti strane suce u finalu Kupa!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.04.24. | 09:00

Raste pritisak na HNS da i u dvije finalne utakmice Kupa dovede suce iz inozemstva

I Dinamo želi strane suce u finalu Kupa! Tu više nema dvojbe, u Maksimiru također nisu pretjerano zadovoljni arbitražom domaćih sudaca, iako se, objektivno, ne mogu požaliti da su ih nešto posebno oštetili ili im naštetili. Ali, kako doznajemo, ona situacija s Rujevice, kad Bruno Goda za grubi, opasni start na nogu Goričina igrača Josipa Mitrovića nije sankcioniran ni prekršajem, pogotovo ne žutim, a kamo li tek crvenim kartonom, prelio je čašu. I u Dinamu, iako to zasad javno ne govore, odlučni su u tome da utječu na HNS, kako bi u dvije finalne utakmice protiv Rijeke sudili inozemni suci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ja bih iskreno volio da u finalu kupa sude strani suci. HNS će donijeti odluku koja je u interesu hrvatskog nogometa, a bilo bi logično da strani suci sude finale, kad su već sudili i polufinale.", rekao je u petak Željko Sopić, a upravo su na tom tragu i u Maksimiru, u nekim se neslužbenim razgovorima može zaključiti da su i Modri na istoj liniji razmišljanja. Ako su sudili polufinalni dvoboj na Poljudu, zašto ne bi sudili i dva finalna ogleda Dinama i Rijeke!? Očito, stranim sucima su svi zadovoljni, domaćima ne vjeruju, a svaka nova sporna odluka dodatno pojačava to nezadovoljstvo. Možda tu svatko i ima svoje interese, ima tu, naravno, i ponešto subjektivnosti, no stav je isti - strani suci u finalu Kupa!

Kako će se ta priča završiti, hoće li HNS odlučiti kako žele i Dinamo i Rijeka i dovesti strane suce i za obje finalne utakmice? Naime, zadnjih se dana pojavila informacija da u HNS-u razmišljaju o domaćim sucima, kao, dvije su utakmice, ipak nije toliki pritisak, a i ne treba domaće suce do kraja 'ubiti', trebaju ipak suditi i neke važne utakmice. No, očito su i Dinamo i Rijeka na istoj valnoj duljini, više vjeruju stranim arbitrima i zagovaraju da oni sude oba finala. Kao što će iduće nedjelje suditi veliki HNL derbi na Rujevici.



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaHrvatski nogometni kupSuci

Ostale Vijesti