I Bayern se okrenuo budućnosti – mlada nada Chelseaja pristala na dolazak u Munchen

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.12.18. | 19:36

Bavarci spremaju rekonstrukciju.

I prije nego su Arjen Robben i Franck Ribery najavili odlazak ovog ljeta iz Munchena, uprava Bayerna je već krenula sa slaganjem momčadi za nadolazeću sezonu. Pored Sergea Gnabrya i Kingsleya Comana koji će biti (a već dobrano i jesu) izravne zamjene za veteranski dvojac, Bavarci su krenuli ulagati u dalju budućnost. Nakon što je Real prodao Cristiana Ronalda i krenuo s kupovinom mladih nada svjetskog nogometa, istoj metodi okrenuli su se i u redovima njemačkog prvaka.

Tako su ove jeseni osigurali usluge Alphonsa Daviesa, 18-godišnjeg Kanađanina, rođenog u Gani. Mladić će se ovog siječnja priključiti trening centru na adresi Sabener Strasse, a njegov dosadašnji klub Vancouver dobit će 10 milijuna eura.

Lijevokrilni igrač uskoro bi trebao dobiti i konkurenciju iz Engleske. Samo pet dana mlađi Callum Hudson-Odoi trenutno nastupa za Chelsea, a kako prenosi njemački SkySport, nije zadovoljan minutažom kod Maurizija Sarrrija ove sezone. Engleski tinejdžer i mladi reprezentativac upisao je samo 42 minute u Premiershipu u dresu Bluesa ove sezone, a uglavnom igra za njihovu drugu momčad.

Iz tog razloga, prenose Nijemci, pristao je na ponudu Bayerna koja mu je izrazito primamljiva, a poglavito novi projekt Bavaraca s mladim igračima gdje vidi veću mogućnost za za razvoj nego trenutno u Londonu. Trener Niko Kovača svakako je skloniji mlađim igračima nego talijanski strateg.

Vrhuška njemačkog prvaka, na čelu s Ulijem Hoenessom i Karlom-Heinzom Rummeniggeom, već je poslala prvu ponudu u iznosu od 15 milijuna eura uz dodatne bonuse. Ipak, Chelsea je objavio da neće pustiti Hudson-Odoija dok na Stamford Bridge ne dođe ponuda u vidu 25 milijuna eura u komadu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Callum Hudson-Odoi

Ostale Vijesti