REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Hviča, Victor i ostatak društva hrabro koračaju prema tituli, Cremonese nije imao nikakve šanse

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 23:04

Savjet za sve navijače Napolija iz Hrvatske - rezervirajte smještaj na vrijeme jer slavlje kako se sprema u Napulju bit će spektakularno.

Malo ozbiljniji šuterski trening odradili su nogometaši Napolija protiv Cremonesea. Na kraju je na semaforu na stadionu Diego Armando Maradona stajalo 3:0, ali dojam je da je konačni rezultat mogao biti još uvjerljiviji da je to kojim slučajem bilo potrebno.

Statistički prikaz utakmice veoma dobro oslikava kakav se ogled mogao pogledati večeras u Napulju. Domaća momčad imala je 10 udaraca u okvir, gosti tek jedan, a od Napoli je zagospodario posjedom od početka utakmice. Cremonese praktički nije stvorio nijednu opasniju priliku po gol domaćina, dok su Napolitanci, uz tri postignuta pogotka, u još nekoliko navrata bili veoma blizu toga da poentiraju.

Hviča Kvarachelija je nogometni superstar. Gruzijac je ljetos stigao na mala vrata u Napoli, o njegovom transferu nisu brujali svi svjetski mediji, a on je ove sezone jedna od najboljih nogometaša svijeta. U 22.minuti je svoju momčad doveo u vodstvo nakon sjajne solo akcije. Mnogi bi se na njegovom mjestu odlučili za povratno dodavanje ili ubačaj, ali on se sjurio prema golu Cremonesea, otvorio na desnicu pa prizemnim udarcem svladao 22-godišnjeg Marca Carnesecchija.

Četiri minute kasnije isti je igrač mogao do svojeg drugog pogotka, ali je loše tukao glavom, baš kao što je njegov suigrač iz vrha napada, Victor Osimhen, loše tukao glavom u 34.minuti nakon što ga je sjajno poslužio Meksikanac Lozano.

Lozano je bio prilično rapsoložen, u 53.minuti se umalo i on sam upisao u listu strijelaca nakon lijepe solo akcije, ali mreža koju je čuvao Carnesecchi se tada nije zatresla.

Nakon nešto više od sat vremena igre, točnije u 65.minuti, domaćin je povećao vodstvo. U petercu gostiju nastala je velika gužva nakon jednog od brojnih udaraca iz kuta, na kraju se pogodak piše spretnom i sretnom Osimhenu, a asistencija pouzdanom stoperu Kimu. Inače, Osimhenu je ovo bio osmi pogodak u posljednjih šest utakmica u Serie A.

I nakon tog pogotka je Napoli nastavio biti dominantan. Treći pogodak postigao je Elmas nakon što ga je lijepim dodavanjem uposlio Di Lorenzo koji je sudjelovao i kod drugog pogotka, a do kraja utakmice igrači Napolija su malo ‘skinuli nogu s gasa’ te rutinski priveli ogled kraju.

Hviča, Victor i ostatak društva hrabro koračaju prema naslovu pravaka. Napoli djeluje moćno, nezaustavljivo, goropadno. Cremonese nije imao šanse, a iako im to nije nikakva utjeha, drugačije se protiv Napolija nisu proveli ni mnogi drugi klubovi iz Serie A. Ima još puno do kraja, ali zar netko zaista vjeruje da Napoli ovakvu prednost može prosuti?



Tagovi

NapoliHviča KvarachelijaVictor OsimhenSerie A

Ostale Vijesti