Htjeli su ga se riješiti pod svaku cijenu, a sad bi mogli ispasti budale

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.08.19. | 17:45

Dobro odigrano, Unitede, dobro odigrano…

Zašto? Pojedini će reći da je u Unitedu propao i doista Čileanac nema puno za pokazati iz svoje karijere na Old Traffordu, ali u Interu bi lako mogao ponovo procvjetati, jer u ovih godinu i pol nije mogao zaboraviti igrati nogomet te se vraća u zemlju u kojoj se nogometno etablirao, uostalom iz Udinesea se prodao u Barcelonu i potom napravio svjetsko ime.

United se naizgled rješio igrača koji mu je bio ogroman uteg radi velike plaće, ali Vragovi nisu napravili puno po tom pitanju jer su se obavezali sljedećih godinu dana isplaćivati mu 50 posto plaće, odnosno 250.000 eura tjedno. Opet puno za nekog tko nije tu jer za tu lovu možete plaćati tjednu plaću Luki Modriću i još vam ostane kusur…

Ne uspije li Sanchez u Interu i ne bude li dogovora na koncu sezone, vratit će se u Manchester United i ponovo su u istim, s oproštenjem, govnima…

Interu u ovom slučaju ne može izgubiti jer je dobio igrača koji je konačno pun motiva jer nakon 18-godišnje muke Isusove želi revitalizirati svoju karijeru, na čijem vrhuncu prije nekoliko godina je bio jedan od najboljih svjetskih napadača.

Ali to nije najgore što bi se moglo dogoditi Unitedu jer su u Inter poslali i Romelua Lukakua, pa je Unitedov tanak napadački kadar sad ostao na samo trojici špica, Marcusu Rashfordu, Anthonyju Martialu i 17-godišnjem Masonu Greenwoodu. Kad malo bolje pročešljate premierligaške rostere, shvatit ćete kako i Leicester ima kvalitetnije opcije u napadu, a „spasitelju“ Oleu Gunnaru Solskajeru prijeti još jedna očajna sezona u klubu čije je razmažene navijače sir Alex Ferguson navikao na najbolje.

Dogodi li se nekome od te trojice napadača nedajbože teža ozljeda, Norvežanin će se naći u ogromnim problemima. Naznaka istih već je tu jer je Martial upitan za okršaj sa Southamptonom za vikend radi problema s bedrom i pokaže li se ta ozljeda ozbiljnijom, već imaju katastrofu u rukama.

Sanchezov odlazak postavljen je kao imperativ za Solskjaerov projekt koji je još u začetku, ali sad kad su ga se konačno riješili, mogao bi se pokazati kao njegov najveći problem jer je posao, izgleda, realiziran bez korištenja mozga.

Norvežanin je želio drugi tip napadača od robusnog Romelua Lukakua, pregovarao s čitavom niskom, ali na koncu nije doveo nikog. Naprotiv, vatrogasno rješenje trebao mu je biti isti profil kao stasiti Belgijac, Španjolac Fernando Llorente, koji je bio slobodan igrač i mogao je doći unatoč tome što je prijelazni rok u Engleskoj prošao, ali on se, prenosi napuljski La Matino, obećao klubu sa San Paola.

Dobro odigrano, Unitede, dobro odigrano…

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

prijelazni rokInterManchester UnitedAlexis Sanchez

Ostale Vijesti