REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

HSV pobjedom nad Herthom na korak do povratka u prvoligaško društvo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 22:29

Uzvrat je na rasporedu 23. svibnja

Oči njemačke sportske javnosti večeras su bile uprte u ogled na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje su prvu od dvije utakmice doigravanja za ulazak (ili ostanak) u prvi rang njemačkog nogometa odigrali Hertha i HSV – nakon 90 minuta prednost ide HSV-u koji je s 1:0 osigurao bolju startnu pozciju u uzvratu 23. svibnja.

Trenutak odluke zbio se u 57. minuti. Dugo je trajala akcija HSV-a, Muheim je odigrao dupli pas s Reisom koji iznenađuje vratara Christensena te iskosa s lijeve strane kaznenog prostora uspijeva lobom prebaciti loptu u mrežu.

Pogodak Reisa pogledajte OVDJE.

U pobjedničkom sastavu je naš Mario Vušković odigrao cijeli susret.

Ovaj rezultat i ne treba previše čuditi s obzirom na forme ova dva kluba. HSV je u bio u nizu od četiri uzastopne pobjede i u sjajnom raspoloženju dočekao večerašnji susret. S druge strane, Hetha je na prethodne četiri utakmice zabilježila dva poraza, jedan remi i jednu pobjedu.

HSV je ključnu pobjedu ostvario kod Hanse s 3:2 u Rostocku pa Darmstadtu nije pomoglo što je kod kuće slavio s 3:0 protiv Paderborna. Obje su momčadi završile sa 60 bodova, ali klub iz Hamburga je završio kao treći zbog bolje gol-razlike.

Podsjetimo, ranije su već Werder i Schalke osigurali promociju u viši rang. Nogometaši Werdera pobijedili su kao domaćini s 2:0 Jahn Regensburg u posljednjem kolu Druge njemačke Bundeslige. Schalke je pak u zadnjem kolu slavio 2:1 u Nürnbergu i sa 65 bodova osvojio prvo mjesto, a Werder je sa 63 boda završio kao drugi.


Tagovi

2. BundesligaBundesligaHSVHerthaMario Vušković

Ostale Vijesti