STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM
STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM

Hrvatski stoper se vratio u Kazanj, navijači ga žele u početnoj postavi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.02.22. | 11:17

Ove sezone Rubin igra jako loše, 10. su momčad prvenstva, a 28-godišnjak se vraća u klub nakon što se otvorilo mjesto za stranca.

Silvije Begić se vratio u Rubin. 28-godišnjak rodom iz Posušja odradio je odličan prvi dio sezone na posudbi u KS Samari, a nakon što se u klubu otvorilo jedno mjesto za stranca, čelnici Rubina odlučili su ga povući s posudbe i vratiti u Kazanj.

Begić je u 1. HNL igrao za Inter Zaprešić, pod vodstvom Samira Toplaka odradio je dvije kvalitetne sezone pa se onda u ljeto 2017. godine zaputio u Rusiju. Prvo je igrao za Orenburg, očito klub u kojem Hrvati dobro kotiraju jer je tamo izvrstan bio i Danijel Miškić, da bi nakon dvije sezone na njegovu adresu stigao poziv Rubina koji je za njegove usluge izdvojio 1.2 milijuna eura.

Begić je ukupno za Rubin odigrao 27 utakmica, ali je onda ovog ljeta otišao na posudbu u KS Samaru nakon što mu je postalo jasno da na njega ne računaju kao standardnog prvotimca.

STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOMSTANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM

„Tko se zadnji smije, najslađe se smije“, poznata je izreka koja se lako može ukomponirat u slučaj 28-godišnjeg braniča. Nakon prvog dijela sezone, Samara je na osmom mjestu, dok je Rubin s pet bodova manje za dva mjesta slabije pozicioniran. Kako je obrana problem, iz kluba su odlučili povući Begića s posudbe, a mnogi navijači na društvenim mrežama zazivaju da odmah bude dio početne postave.

Tako bi stoperski par Rubina trebala činiti dvojica Hrvata – njihov kapetan Filip Uremović i Silvije Begić, dok bi Francuz Montassar Talbi, koji je ovog ljeta stigao u Premijer ligu iz Beneventa za 900 tisuća eura, mogao (ili trebao) preseliti na klupu.

Begić je ugovorno vezan za Rubin do konca sljedeće sezone, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1.5 milijuna eura. Osim Hrvatske, može igrati i za BiH, a pamti ga se po tome što je odlučio uzeti rusko državljanstvo kako bi pokušao zaraditi poziv u reprezentaciju Rusije.



Tagovi

RubinRubin KazanjSilvije BegićRuska Premier liga

Ostale Vijesti