STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM
STANISLAV KRASILNIKOV/NEWSCOM

Hrvatski stoper potpisao za ruskog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 08.09.22. | 16:50

Prošle sezone koristio je dopuštenje FIFA-e za suspendiranje ugovora s bivšim klubom

Krajem ožujka hrvatski stoper Silvije Begić odlučio se suspendirati tadašnji ugovor s Rubinom i potražiti novu sredinu gdje bi nastavio karijeru. Tražio je novi angažman tijekom prijelaznog roka, ali ga na zapadnijem tržištu od Rusije nije uspio pronaći. Zadnjeg dana prijelaznog roka u ruskoj ligi Ural je objavio potpis ugovora sa Silvijem Begićem.

Begić je tijekom karijere imao zanimljiv nogometni put od Posušja, preko 3. HNL jug pa Rudeša u 1. NL i zaprešićkog Intera u HNL-u do ruske lige. Prvi klub u Rusiji za koji je zaigrao bio je Orenburg u ljeto 2017. godine, a dobre igre tamo digle su mu cijenu pa ga je Rubin otkupio za 1.2 milijuna eura u ljeto 2019. godine. Tamo je činio stoperski par s još jednim Hrvatom, povremenim reprezentativcem Filipom Uremovićem koji je isto prošle zime napustio Rubin pa preko engleskog Championshipa završio u Bundesligi gdje danas igra za berlinsku Herthu.

Begić je i jednu polusezonu proveo na posudbi u KS Samari, a bio je i u kombinacijama za rusko državljanstvo i putovnicu. Očekivalo se da bi mogao zaigrati za njihovu nacionalnu vrstu, ali do toga nije došlo.

Njegov novi klub trenutno je posljednji u ruskom prvenstvu sa samo jednim bodom u osam utakmica i gol razlikom 2:17. (rv)



Tagovi

Silvije BegićUralPremier liga Rusije

Ostale Vijesti