Milan Sabic/Pixsell
Milan Sabic/Pixsell

Hrvatski napadači zabijali u derbiju fenjeraša Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 15:51

Oba su bili precizni s bijele točke...

Mirko Marić pompozno je napustio Osijek za 4 i pol milijuna eura i stigao u Monzu. Bio je to novi veliki projekt Silvia Berlusconija koji je želio ponovno imati klub u Serie A s kojim će pokoriti Italiju. No, planovi su se izjalovili već na prvoj stepenici kad prošle sezone nisu uspjeli proći prvu stepenicu prelaska iz Serie B u viši rang.

Nisu u Monzi bili zadovoljni učinkom hrvatskog napadača pa su ga poslali na posudbu u Crotone koji je prošle sezone ispao iz Serie A, a sad je na putu da isto napravi u Serie B. Trenutno su u zoni ispadanja drugog razreda talijanskog nogometa, a danas su u 18. kolu igrali derbi fenjeraša s Pordenoneom protiv kojeg su slavili s 4:1 na domaćem terenu.


Bio je ovo dvoboj hrvatskih napadača, jer je osim bivšeg ofenzivca Lokomotive i Osijeka, za goste igrao izdanak zadarske nogometne škole Karlo Butić. On je prošao put od Interove i Torinove primavere do transfera u trenutni klub čije boje brani od rujna prošle godine.

Ovaj dvoboj su i talijanski mediji najavljivali kao dvoboj hrvatskih napadača koji bi ga mogli oblježiti, a to im je na kraju i uspjelo. Mirko Marić u pobjedi Crotonea zabio je dva puta. Prvo je bio precizan s bijele točke u devetoj minuti, a onda iza 3:1 u 69. minuti. Jedini gol za goste zabio je Butić s bijele točke u 26. minuti.

Marić je trenutno na četiri gola u Serie B i dvije asistencije za Crotone, a Butić je tri puta tresao mrežu za Pordenone i jednom asistirao ove sezone. Osim hrvatskog dvojca zabijali su Borello (19') i Karbo (76').

Ovom pobjedom domaći su pobjegli gostima za tri boda na ljestvici.



Tagovi

Karlo ButićMirko MarićCrotone

Ostale Vijesti