Hrvatska U-17 reprezentacija odlazi na SP u Čile: Izbornik Bašić objavio popis

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.10.15. | 15:08

Dario Bašić, izbornik hrvatske U-17 nogometne reprezentacije, objavio je konačnu listu putnika za Svjetsko prvenstvo u ovom uzrastu koje će se od 17. listopada do 8. studenog održati u Čileu.

Hrvatske nade izborile su nastup u Čileu na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, gdje su ispali u četvrtfinalu od Belgije, a potom u doigravanju za odlazak na SP pobijedili Italiju. U Čileu će igrati u skupini A protiv domaćina (17.10.), SAD-a (20.10.) i Nigerije (23.10).

Naša reprezentacija na put kreće u petak, a prije početka prvenstva odradit će prijateljsku utakmicu protiv Meksika 12. listopada.

„Spremni smo za izazov. Tijekom priprema smo odradili sve što smo zacrtali. Puno smo radili na obrani i na organizaciji napada. Raduje me što su napadači u dobroj formi“, kazao je izbornik Dario Bašić.

Hrvatska je nedavno na turniru u Južnoj Koreji igrala protiv Nigerije i pobijedila 3:2, no od SAD-a je prošle godine upisala dva minimalna poraza.

„Nigerijci su odlična momčad, fizički su jako dobro pripremljeni, a protiv Amerikanaca smo dva puta minimalno izgubili. Raduje me što ćemo otvoriti SP protiv domaćina. To će za dečke biti praznik nogometa, očekuje se 47.000 gledatelja. Mogu igrati bez pritiska, ali uz odgovoran pristup“, poručio je Bašić.

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu u Čileu predstavljati:

Adrian Šemper (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Matej Hudećek (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Vinko Soldo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Marko Đira (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Luka Pasariček (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Neven Đurasek (Dinamo), Marin Šverko (Karlsruhe), Borna Sosa (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Dinamo), Dino Halilović (Udinese), Marin Karamarko (Hajduk, posudba OSK Otok), Karlo Igor Majić (Dinamo), Bruno Šutalo (Hajduk) i Ivan Delić (Hajduk).


Tagovi

hrvatska U17 nogometna reprezentacijaDario Bašić

Ostale Vijesti