Hrvatska srebrna na Futsal Weeku!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.06.18. | 14:10

Zlato je osvojila reprezentacija Irana.

Reprezentacija Iraka u finalnoj utakmici Futsal Week Summer Cupa U19 svladala je reprezentaciju Hrvatske rezultatom 3:1. U zanimljivoj utakmici s mnoštvom prilika, poveo je Irak preko Hadi Ala Sahija koji je svladao nemoćnog Nikolu Čizmića u 15. minuti utakmice.

Na poluvremenu je Marinko Mavrović pokušao dodatno motivirati svoju ekipu, ali je na golu Iračana stajao sjajni Layth Noori Sabeeh koji je obranio nekoliko čistih prilika.

Ipak, u 33. minuti Hrvatska je izjednačila autogolom Hadi Ala Sahi. Nažalost, slavlje nije dugo trajalo jer Iračani iskorištavaju slobodnjak s desetak metara i Hussein Abdulrahman Jasii zabija pokraj Filipa Radaja, koji je na poluvremenu zamijenio Čizmića.

Marinko Mavrović i Ivo Smoje uveli su golmana-igrača, no umjesto izjednačenja stigao je novi pogodak za Irak, preko Husseina Abdulrahmana Jasiija koji je iskoristio deseterac nakon šestog akumuliranog prekršaja Hrvatske.

Tako je Irak osvojio prvi U-19 turnir, dok je Hrvatska završila na drugoj poziciji, brončana je bila Mađarska dok je četvrto mjesto pripalo Sloveniji.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffutsalweek%2Fvideos%2F799474280222839%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Nagrada za Fair-play otišla je u ruke Poljske, najbolji strijelac je igrač trećeplasirane Mađarske, Adam Tama. Najbolji vratar i igrač dolaze iz Iraka, a to su Layth Noori Sabeeh i Hadi Ala Sahi.

Na Futsal Weeku u Poreču sudjelovalo je osam reprezentacija, među već spomenutima nastupili su Poljska, Srbija, Finska i Moldavija.

(Foto: Futsal Week)


Tagovi

FutsalFutsal WeekHrvatska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti