ANTONIO BRONIC/Reuters
ANTONIO BRONIC/Reuters

Hrvati u Bundesligi: Sosa je sad 'težak' 16 milijuna eura, Kramarićeve dionice u padu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.06.21. | 14:54

Blage oscilacije tržišne vrijednosti naših igrača

Transfermarkt je objavio novi popis tržišnih vrijednosti svih igrača u najelitnijem razredu klupskog nogometa u Njemačkoj. Ono što nas najviše zanima je status naših nogometaša. Njih je u ovom trenutku u Bundesligi šest, a uspjeh je polovičan.

Najgore je prošao Andrej Kramarić. Njemu je cijena pala s vrtoglavih 32, na 28 milijuna eura. Krama s nestrpljenjem iščekuje početak Europskog prvenstva kako bi u reprezentativnom dresu vratio teško zarađeni status.

Nešto slabiji pad bilježi Wolsfburgov Pongračić koji umjesto dosadašnjih 10, od danas vrijedi “samo” 8.5 milijuna. Dvojici naših igrača vrijednost je ostala nepromijenjena. Tin Jedvaj iz Bayer Leverkusena je ostao na vrijednosti od 3 milijuna eura, a Josip Brekalo u dresu Wolfsburga trenutno vrijedi respektabilnih 12 milijuna. Ipak, njegov skok očekujemo tek nakon Europskog prvenstva.

Od ostalih igrača, najbolje je prošao Borna Sosa. Njegove usluge sada vrijede 16 milijuna eura. Borna i dalje brani boje Stuttgarta, no i to bi se uskoro moglo okrenuti na neku drugu, unosniju stranu. Prava šteta za reprezentativni fijasko, nadamo se da će Dalić i Sosa pronaći zajednički jezik.

Petar Musa se odlično snalazi u Union Berlinu i cijena mi je sad porasla sa skromnih 300 tisuća na čak 2 milijuna eura. Petar je član mlade reprezentacije, što je sigurno “kumovalo” rapidnom rastu. Ipak su mali Vatreni došli do četvrtfinala Europskog prvenstva za mlade, a Musa je protiv Španjolaca odigrao cijelu utakmicu.

Što se tiče potpunog popisa, prvi je i dalje nestvarni Norvežanin Haaland. Njemu cijena iz mjeseca u mjesec raste, te sada iznosi vrtoglavih 130 milijuna eura. Daleko iza njega je Bayernovo čudo iz Kanade, Alphonso Davies. On je izgubio 5 milijuna eura na svojoj "etiketi" te sada košta 70 milijuna eura, što najbolje pokazuje jaz između Borussijinog Haalnda i ostalih najboljih igrača lige. Na trećem mjestu je sjajni stoper Upamecano koji brani boje RB Leipziga.

 

 

 

 

 


Tagovi

Josip BrekaloAndrej KramarićMarin PongračićWolfsburgBayer LeverkusenTin JedvajBorna SosaStuttgartTransfermarkt

Ostale Vijesti