Hrvati haraju u Rumunjskoj: Dugandžić zabio i asistirao, Debeljuh u borbi za najboljeg strijelca lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.02.20. | 22:11

Puljanin nema jednu jedinu minutu u HNL-u, ali je zato glavni igrač svoje momčadi u Rumunjskoj.

Vijest sama po sebi ne bi bila pretjerano zanimljiva, ali budući da su za ovakav rezultat najzaslužniji hrvatski napadači, vjerujemo kako bi njihove dobre igre trebalo ispratiti.

Naime, gosti su prvi stigli do vodstva, a taj je pogodak bio djelo Puljanina Gabriela Debeljuha. Hrvatski napadač najbolje je reagirao na jedan ubačaj te je „u sendviču“ između dva stopera najviše skočio, a onda i poentirao za vodstvo svoje momčadi.

Ipak, taj se rezultat na semaforu zadržao svega pet minuta.

Marko Dugandžić, nekadašnji napadač Osijeka, lijepom je dubinskom loptom uposlio Ofusua koji se prvo driblingom riješio svog čuvara, a onda i lijepim udarcem matirao gostujućeg čuvara mreže.

Iako je bodovna razlika između ove dvije utakmice (do današnjeg dana) iznosila 12 bodova, gledali smo jednu potpuno izjednačenu utakmicu u kojoj je možda čak i neriješen rezultat bio najrealniji ishod.

S tom konstatacijom nije se pretjerano složio asistent drugog pogotka na utakmici, Marko Dugandžić, koji je u 81. minuti jako lijepo reagirao na jedan odbijanac i iz neposredne blizine ugurao loptu u mrežu za početak velikog slavlja na tribinama.

Do kraja utakmice promjene na semaforu više nije bilo, a sa nova tri boda domaćin je, barem privremeno, stigao do petog mjesta odakle će se u nastavku sezone moći boriti za mjesto koje vodi u Europu.

Za kraj dodajemo kako je Gabriel Debeljuh ovim pogotkom stigao do sedmog pogotka u sezoni, a najbolji strijelac, a i igrač, rumunjskog prvenstva, Florinel Coman, zabio ih je svega četiri više od njega.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

AFC HermannstadtBotosaniMarko DugandžićGabriel Debeljuh

Ostale Vijesti