Yegor Aleyev/Newscom/PIXSELL
Yegor Aleyev/Newscom/PIXSELL

Hrvat koji je uzeo rusku putovnicu kako bi dobio poziv u reprezentaciju potpisao za KS Samaru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 13:31

Pomalo je nevjerojatno da ga je Rubin 'tek tako' pustio kad znamo da je gotovo sve utakmice proveo u početnoj postavi.

Silvije Begić napustio je redove ruskog velikana Rubina i ovu će sezonu provesti u Krylya Sovetov Samari gdje će biti na jednogodišnjoj posudbi.

Begić je u rusiju stigao iz zaprešićkog Intera u ljeto 2017. godine, a nakon dvije dobre sezone u Orenburgu, za 1.2 milijuna eura ga u svoje redove dovodi Rubin iz Kazana.

Danas 28-godišnji branič rodom iz Posušja je prošle godine bio standardan prvotimac Rubina, a od početka ove sezone ustalio se na mjestu središnjeg braniča gdje je igrao s kapetanom kluba i aktualnim hrvatskim reprezentativcem, Filipom Uremovićem.

Rubin je u ovom trenutku šesta momčad ruskog prvenstva. U prvih pet utakmica, Begić je bio standardan, dok je u onoj šesto, odigranoj prošlog vikenda protiv Krasnodara, ostao na klupi za rezervne igrače. To je ujedno bio i prvi poraz Rubina u ovoj sezoni, a dotad su skupili tri pobjede i dva remija.

Prije nego li je izgradio svoje nogometno ime u Rusiji, Begić je još igrao za Rudeš, Kamen Ivanbegovinu, Posušje i Imotski. Svojim dobrim predstavama zaradio je da se o njemu priča kao o nekome tko bi uskoro mogao odjenuti i reprezentativni dres, ali budući da poziv iz HNS-a nije dolazio, pojavila se mogućnost da uskoro postane reprezentativac Rusije!

Naime, u razgovoru za SportSport.ba, Begić je rekao kako i kad je dobro igrao, nitko ga nije kontaktirao, te da iako je vjerovao da bi za dobre igre mogao biti nagrađen, to se u konačnici nije dogodilo. Begić može igrati i za BiH, ali to mu prije godinu dana nije bilo na pameti, već je sređivao ruske papire kako bi bio u mogućnosti da dobije poziv Rusa.

„Ne bih htio ispasti bahat, ali nisam siguran da bih se sada odazvao reprezentaciji BiH. Imam ruske agente i sređujem papire da dobijem njihovo državljanstvo i putovnicu, da ne budem stranac. Ranije sam drugačije razmišljao, ali ne znam kako bih sada postupio da dobijem poziv“, riječi su stasitog braniča.

Inače, u 1.HNL Begić je skupio 39 nastupa, a jedini pogodak postigao je u remiju njegovog Intera i Splita u sezoni 15/16.

On je danas postao novi igrač KS Samare, trenutno 11. momčadi ruskog prvenstva. Od njega se očekuje da zajedno uz Chernova postane stup obrane, a po mogućnosti i da s dobrim igrama pokuša doći do toga da ga se uskoro sjeti novi izbornik Rusije Valeri Karpin.


Tagovi

RubinRubin KazanjSilvije BegićKrylya Sovetov SamaraSamaraRuska Premier ligaruska ligaruska nogometna liga

Ostale Vijesti