Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

HNL ikona ne posustaje: Leon Benko ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 11:21

Prošle sezone je za Varaždin postigao tri pogotka u svim natjecanjima.

Ikona hrvatskog nogometa i 14. igrač na vječnoj ljestvici strijelaca 1. HNL, Leon Benko, ima novi klub. 38-godišnji napadač postao je novi igrač Varteksa, a iako je riječ o klubu koji se natječe u 3. HNL Sjever, predstavljanje novog igrača bilo je na razini 1. HNL.

Benko iza sebe ima poprilično bogat životopis i jednu jako uspješnu karijeru. Najbolje dane svoje karijere proveo je u Rijeci, može se pohvaliti i sa četiri nastupa za Vatrene, a igrao je u čak sedam različitih zemalja i dva kontinenta.

U elitnom razredu hrvatskog nogometa je postigao 74 pogotka, što ga na vječnoj ljestvici strijelaca stavlja na 14. mjesto. Dva više od njega zabio je Veldin Karić, a pet manje Hilal Soudani.

Benko je posljednje tri sezone bio član Varaždina u kojeg je došao nakon dvije uspješne sezone u Olimpiji. Igrao je još za Sarajevo, Dalian, Rijeku, Al-Faisaly, Slaven Belupo, Kortrijk, Standard o Nurnberg.

U čak tri navrata bio je najbolji strijelac lige. Prvo mu je to pošlo za rukom, odnosno nogom, u dresu Rijeke (sezona 12/13, 1. HNL), zatim Sarajeva (sezona 15/16., Premijer liga BiH), da bi u sezoni 18/19. bio prvi strijelac 2.HNL s 21 pogotkom što dovoljno govori o tome da je baš on jedan od najzaslužnijih zašto je Varaždin postao novi prvoligaš na kraju te iste sezone.

Prošle godine je izgubio status nositelja, odnosno vođe momčadi, više nije bio 'zacementiran' u početnoj postavi, a po isteku ugovora odlučio se vratiti u 'navijački' Varteks gdje će, veoma izgledno, i zaključiti svoju profesionalnu karijeru.

I to veliku karijeru.



Tagovi

Leon BenkoGRK VaraždinNK VaraždinVaraždinVarteks3. HNLTreća HNL

Ostale Vijesti