GARETH COPLEY/Action Images
GARETH COPLEY/Action Images

Hladan tuš za Everton: Burnley s Goodison Parka otišao s punim plijenom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 20:22

Loš dan don Carlovih momaka.

Svjedočimo danas relativno sporom danu u Premier ligi, a nakon što je i Chelsea propustio uzeti sve bodove protiv Leedsa, hladan tuš doživio je još jedan načelni favorit.

Everton don Carla Ancelottija je na svom Goodison Parku dočekao Burnley u sukobu 6. i 15. momčadi Premier lige.

Za divno čudo, iako - pitanje je koliko je to čudo u Premier ligi - gosti su slavljem 2:1 pobjegli s punim plijenom na svom kontu.

Iako je Everton imao 65% vremena loptu u svom posjedu, iz tog su iznjedrili gotovo identičan omjer udaraca i udaraca u okvir gola (14-4) nego Burnley (14-5).

Sve najbitnije za ovaj meč odvilo se u prvom poluvremenu - igrala se 13. minuta, gosti su iskoristili nepažnju obrane domaćina, lopta je došla do Wooda koji precizno pogađa s ruba kaznenog prostora za neočekivano vodstvo Burnleyja. No, nije tu bio kraj šokovima za grogirane igrače Evertona. Desetak minuta kasnije, u 24. minuti, McNeil je nišanio i fantastično pogodio rašlje Pickforda za poduplanje svog vodstva.

Toffiesi su se malo pribrali, kada je u 32. minuti njihov najbolji ovosezonski strijelac, Calvert-Lewin, visoko skočio na dodavanje Daviesa te zakucao loptu pod rašlje Popea za 2:1, no to je rezultatski od utakmice bilo to.

Imali su Richarlison i ekipa priliku izjednačiti se s West Hamom na petom mjestu, a ovako će žaliti za jedinstvenom prilikom, dok su gosti izborili tri iznimno važna boda koji ih udaljavaju od opasne zone Premiershipa.



Tagovi

EvertonBurnleyPremier liga

Ostale Vijesti