REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Hit veznjak SP-a u Kataru i dalje sanja transfer u Barcelonu, ali sad ga želi i Atletico Madrid

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 12:37

Ovog siječnja je bio nadomak prelaska iz Toskane u Kataloniju, ali su iz kluba odlučili spustiti rampu.

Sofyan Amrabat ne može prežaliti ostanak u Fiorentini. Marokanski veznjak, koji je oduševio na SP-u u Kataru gdje je njegova reprezentacija u konačnici završila na četvrtom mjestu, sjajnim je izvedbama na sebe skrenuo pozornost mnogih europskih velikana, ali u konačnici je ovog siječnja ipak ostao u Toskani budući da se Fiorentina nije bila spremna odreći svojeg standardnog veznjaka bez da su prethodno pronašli adekvatnu zamjenu za njega.

Marokanac je pritiskao čelnike kluba da se realizira transfer u Barcelonu, nije se pojavljivao na nekim treninzima, ali to u konačnici nije urodilo plodom. Ponuda Barcelone bila je – ako pitate ljude iz Fiorentine – smiješna, ako ne čak i bezobrazna. Amrabat je toga i sam svjestan, ali na glas to nije mogao izustiti. Morao je prihvatiti da će, barem do ljeta, ostati u Firenci, ali to ne znači da su se njegovi snovi o dresu Barcelone ugasili.

Naime, Footmercato javlja kako Amrabat i dalje radi pritisak na Upravu Viola da ga na ljeto puste u Barcelonu ako se na ljeto pojavi ponuda, ali u međuvremenu, dok on sanja o Blaugrani, za njegove se usluge zainteresirao Atletico Madrid!

Takav ishod ne čudi, Amrabat je igrač koji se po svim svojim karakteristikama puno više uklapa u Simeoneov nego Xavijev tip nogometa. No, nečeg konkretnijeg u priči oko potencijalnog prelaska u Atletico zasad nema. Simeone prati Marokanca, sviđa mu se njegov stil igre, ali upitno je koliko mu je on zaista potreban kad se zna da na raspolaganju na toj poziciji ima Kondogbiju, De Paula, Llorentea, Kokea, Witsela i mladog Barriosa.

Bilo kako bilo, Amrabat će uskoro odigrati svoju 100. utakmicu za Viole (trenutno je na brojci 95), ali će vrlo vjerojatno na ljeto napustiti prekrasnu Toskanu. Sada, hoće li ga put odvesti u Madrid ili Barcelonu, ili pak Francusku ili Englesku, tek ćemo vidjeti… (rv)


Tagovi

Sofyan AmrabatFiorentinaLjetni prijelazni rokBarcelona

Ostale Vijesti