TIJEK SUSRETA: Iran - Španjolska 0:1

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 20.06.18. | 21:47

Španjolska je pobjedila Iran 1:0 u 2. kolu skupine B na SP-u u Rusiji.

IRAN - ŠPANJOLSKA 0:1

Tijek susreta:

KRAJ

'90 Igrat će se još četiri minute.

82. minuta: Velika prilika Irana! Amiri je zavukao noge kroz noge Piqueu pa ubacio na peterac, ali udadrac Taremi je pucao preko gola. Kakva šteta!

 

 

74' Lijevi bek Irana Hajsafi ušao je u igru u 69. minuti i odmah dobio kapetansku vrpcu oko ruke. Samo pet minuta kasnije pokazao je zašto. Povukao je loptu do španjolskog kaznenog prostora pa odlično centriralo, a Taremiju i iranskom Messiju, Sardaru Azmounu, malo je nedostajalo da tu loptu pospreme iza De Gee.

65' Costa zabija sve što pukne prema golu, a čini se kako mu ulaze i udarci koje nema namjeru uputiti. Ovaj sretni odbijanac bio mu je treći gol na tekućem SP-u iz trećeg udarca u okvir. Čovjek baš koristi svoje šanse.

62. minuta: Iran je uspio probiti De Geu nakon slobodnog udarca, ali sudac je poništio gol zbog zaleđa.

54. minuta: GOOOOOOOOOOOL ŠPANJOLSKE! 1:0, strijelac Diego Costa!

 

 

54. minuta: Velika prilika za Iran! Zamalo senzacija! Iranci su nakon ubacivanja sa strane sretno dobili priliku, ali volejčina Ansarifarda otišla je pokraj gola.

52' Carvajal je probio desni bok, došao do korner linije, vratio povratnu na Isca, ali šut veznjaka Reala otišao je preko grede.

48' Španjolci su živahno krenuli, Lucas Vazquez zavrnuo je na petaerac, ali iranska obrana čisti. Potom su Španjolci iz prekida napravili nered pred golom Irana, Busquets je opasno pucao glavom, ali golma vadi ispod prečke. Ni treća nije bila sreća nakon udarca Silve, iranski golman odbio je najprije loptu u vis, a zatim izboksao ispred Vazqueza koji je pokušao pospremiti odbijenu loptu.

46. minuta: Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+ Iranci nemaju puno želje za kreacijom igre, u prvom dijelu imali su samo 49 uspješnih dodavanja. Moderni nogomet pamti tek jedan takav slučaj u više od 50 godina, a u naslovnoj ulozi također su bili Iranci, prije četiri godine imali su samo 47 pasova protiv Argentine. Sergio Ramos i Isco imali su više dodavanja u prvom dijelu od cijele suparničke momčadi zajedno.

45+3 Kraj prvog poluvremena.

45+2 David Silva imao je najbolju priliku prvog dijela u sučevom vremenu. Kratkim dodavanjima Španjolci su se ušetali u šesnaesterac, ali šut veznjaka Manchester Cityja iranska obrana uspjela je blokirati i skrenuti u korner.

45' Igrat će se još tri minute dodatka.

42' Isco je promiješao iransku obranu na lijevoj strani pa pronašao Davida Silvu pred golom, ali iranski blok stajao je čvrsto poput čelika na petercu.

36' E sad je vrijeme za Iran! Nikad u svojoj povijesti nisu zabili prije 36. minute na SP-ima, zadnja tri postigli su u posljednjih 15 minuta utakmice. I u ovom susretu imali su dobru kontru u toj minuti, ali Ramos je uklizao u zadnji čas i izbio loptu izvan igre.

30' Pola sata igre za nama, Furija Roja ima loptu 76 posto vremena u svom posjedu, ali ne radi ništa konkretno s njom. Isco i Iniesta sjajnom kombinacijom ušli su u šesnaesterac, ali iranski golman bio je na mjestu i izbio ju je u korner. Nakon kornera zaprijetio je Silva, ali i druga poluprilika Španjolaca u samo nekoliko minuta otišla je u nepovrat.

25' Silva je izveo slobodan udarac, prebacio živi zid, ali iranski čuvar mreže Beiranvand bio je na mjestu.

20' Španjolci su preuzeli inicijativu, drže Iran zabijen u šesnaesterac, ali ne mogu stvoriti ništa izglednije pred golom.

18' Napad Irana izgledao je dobro, ali centaršut Taremija otišao je u ništa.

10' Gerard Pique igra svoju stotu utakmicu u dresu Furije Roje i umalo ju je proslavio golom nakon slobodnog udarca, ali centaršut Davida Silve preletio ga je i otišao izvan igre.

6' Iran nema namjeru čuvati nulu, naprotiv, krenuo je u napad od prve minute. U šestoj su imali dobru priliku iz slobodnog udarca, ali centaršut Amirija nije sjeo gdje je trebao.

1' Sudac je dao znak za početak susreta.

Uoči susreta:

19:50 Intoniraju se himne, sve je spremno za početak utakmice.

19:10 Stigli su službeni sastavi za utakmicu, španjoslki izbornik Fernando Hierro napravio je dvije izmene u odnosu na remi protiv Portugala 3:3, iz udarne momčadi ispali su Koke i Nacho, a u momčadi su Lucas Vazquez i Dani Carvajal. Lucas će zaigrati na Iscovoj poziciji, a veznjak Real Madrida spustit će se u veznu liniju, dok će Carvajal zauzeti svoje mjesto na desnoj strani obrane.

19:00 Želite li se okladiti na utakmicu Španjolske i Irana, učinite to OVDJE.

(foto: Action Images)

 

 


Tagovi

Ruska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaRusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti