REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Hertha saznala suparnika u doigravanju za ostanak: HSV (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.05.22. | 17:50

Prva utakmica održat će se u Berlinu 19. svibnja (20.30), a revanš u Hamburgu na rasporedu je 23. svibnja (također 20.30). Ukinuto je pravilo gola u gostima

Nogometaši Werdera pobijedili su kao domaćini sa 2:0 Jahn Regensburg u posljednjem kolu Druge njemačke Bundeslige i tako se pridružili Schalkeu u povratku u elitno društvo, dok će HSV razigravati s berlinskom Herthom.

Schalke u zadnjem kolu slavio sa 2:1 u Nürnbergu i sa 65 bodova osvojio prvo mjesto, a Werder je sa 63 boda završio kao drugi.

HSV je sa 3:2 slavio kod Hanse u Rostocku (Mario Vušković 90 minuta za goste, asistirao za 1:1 u 50. minuti, pogledajte centaršut i gol OVDJE) pa Darmstadtu nije pomoglo što je kod kuće slavio sa 3:0 protiv Paderborna. Obje su momčadi završile sa 60 bodova, ali klub iz Hamburga je završio kao treći zbog bolje gol-razlike.

Drugoligaško društvo napuštaju Erzgebirge Aue i Ingolstadt, a Dynamo Dresden će razigravati za ostanak.

Hertha Berlin ćetako igrati protiv Hamburger SV-a u doigravanju za ispadanje u dvije utakmice kako bi odredila tko će igrati u Bundesligi sljedeće sezone.

Hertha je završila na 16. mjestu Bundeslige, pala je u play-off posljednjeg dana sezone samo zbog lošije gol-razlike od VfB Stuttgarta. Prva utakmica održat će se u Berlinu 19. svibnja (20.30), a revanš u Hamburgu na rasporedu je 23. svibnja (također 20.30).

Greuther Fürth i Arminia Bielefeld su izravno ispali iz 1. Bundeslige, dok su Schalke 04 i Werder Bremen osigurali povratak u najviši rang kao prvaci Bundeslige 2, odnosno drugoplasirani.

Na kraju svake sezone, dva najniža kluba u Bundesligi i Bundesligi 2 ispadaju u Bundesligu 2 odnosno 3. Ligu. Doigravanje za ispadanje u dvije utakmice igra se između kluba koji je završio na trećem mjestu u Bundesligi i kluba koji je završio treći u Bundesligi 2, a slično između kluba koji je završio na trećem mjestu u Bundesligi 2 i kluba koji je završio treći u 3. ligi, kako bi se utvrdilo hoće li klub iz više lige zadržati svoj status ili će klub iz niže lige biti unaprijeđen na njegovo mjesto.

Utakmice se igraju u nokaut formatu koji se koristi u europskim klupskim natjecanjima. Klubovi igraju međusobno kod kuće i u gostima. Domaća prednost u revanšu ima klub koji je imao manje dana bez utakmica prije prve utakmice prema rasporedu utakmica za netom završenu sezonu.

U skladu s nedavnim promjenama pravila Uefe koje utječu na Ligu prvaka, Europsku ligu i Konferencijsku ligu, pravilo o golovima u gostima je ukinuto.



Tagovi

HSVHertha2. BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti