Jacob Schröter/DPA
Jacob Schröter/DPA

Hertha i Stuttgart bez problema prošli dalje, Uremović zabio

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 17:15

VfB Stuttgart i Hertha plasirali su se u drugo kolo DFB-Pokala.

Hertha BSC bez problema je preživjela prvo kolo Njemačkog kupa. Berlinčani su nakon lošeg starta u 2. Bundesligi svladali 5-0 (1-0) regionalnog ligaša Carl Zeiss Jenu i proslavili najveću pobjedu u kup natjecanju u posljednjih 20 godina. Pred 11.800 gledatelja u rasprodanom Ernst-Abbe-Sportfeldu strijelci su bili Palko Dardai (6. minuta), Haris Tabaković (47.), Marco Richter (49./52.) i naš Filip Uremović (59.).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, prošle je sezone Hertha, kao tadašnji bundesligaš, izgubila u prvom kolu na jedanaesterce od drugoligaša Eintracht Braunschweiga. Nakon ispadanja u 2. Bundesligu, Dardai je krenuo u porazima od Fortune Düsseldorf i Wehen Wiesbaden rezultatom 1-0.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

VfB Stuttgart je također prošao u drugi krug DFB-Pokala. Nogometaši Bundeslige lako su u gostima s 4-0 (3-0) svladali četvrtoligaša TSG Balingen. U švapskom dvoboju Enzo Millot doveo je trostrukog osvajača kupa u vodstvo u 25. minuti. Osim toga, zabili su Silas (34.), Serhou Guirassy (43.) i kapetan Wataru Endo (55.) pred 13.400 gledatelja na rasprodanom stadionu u Reutlingenu.

Utakmica je prebačena u Reutlingen jer je stadion u Balingenu premalen za kup natjecanje. Stuttgart 19. kolovoza očekuje otvaranje Bundeslige na domaćem terenu protiv Bochuma.

Vratar Alexander Nübel, na posudbi iz Bayerna, debitirao je za VfB i bio jedini pridošlica u početnih 11. Trener Sebastian Hoeneß oslonio se na bekovsku četvorku s dvojicom središnjih braniča Waldemarom Antonom i Danom-Axelom Zagadouom u obrani prošlogodišnjih polufinalista kupa. Lijevo je bio Hiroki Ito umjesto suspendiranog Borne Sose, desno je Pascal Stenzel zastupao ozlijeđenog reprezentativca Joshu Vagnomana.

(eg)



Tagovi

DFBDFB-PokalStuttgartHerthaFilip Uremović

Ostale Vijesti