REUTERS/Javier Barbancho
REUTERS/Javier Barbancho

Hermoso je lijep kao gol u 90. minuti: Stoper u infarktnoj završnici donio pobjedu Atleticu protiv Getafea (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 22:24

Sedam golova, crveni karton i čak tri jedanaesterca!

Najbolje nam ostaje za kraj.

Ostali smo pomalo razočarani današnjim raspletom u Španjolskoj poslijepodne kada su Cadiz i Celta Vigo odigrali 0:0, samo da bi ih u stopu pratio i Real koji je na teškom gostovanju kod Villarreala, u čvrstoj utakmici, ostao kratak za pobjedu i također odigrao 0:0. Sanjat će Luka Jović priliku iz sudačke nadoknade kada je pogodio vratnicu i tako skratio Real za dva važna boda u borbi za naslov prvaka. Rayo i Osassuna su malo popravili dojam uz visoku pobjedu gostiju iz Pamplone, no ono što smo vidjeli na Wando Metropolitanu u večernjem terminu nadmašilo je sva očekivanja. Atletico je vodio, pa gubio pa opet vodio, Konačni rezultat 4:3

Mjesta za ispričati što se sve događalo na susretu jednostavno nema. Pa krenimo redom kako su Altetico i Getafe ušli u kolosjek pogodaka. Primjerice, već u devetoj minuti je David Sorano srušio Luisa Suareza. Urugvajac sam preuzima odgovornost i promašuje. S obzirom na prirodu odnosa njega i trenera Simeonea, duo će imati o čemu razgovarati narednih dana.

Atletico se nije pokolebao, dapače. Domaćin je jurnuo po gol, več je u trinaestoj minuti skoro pao gol, opet je Sorano bio koncentriran. Barem do 20. minute kada je Suarez ispravio grijehe s početka susreta. Duga lopta prema petercu nije izgledala pretjerano iskoristivo, no Urugvajac ima drugačije ideje. Podigao je svijeću glavom a Correa zabija svoj deveti pogodak sezone.

Sedam minuta kasnije, opet curi po desnoj strani igrališta. Kada se Correa s beka podigne visoko na terenu, u kombinaciji sa Suarezom je nezaustavljiv, stvaranje viška je gotovo uvijek pogodak ili pak velika neiskorištena šansa. Danas je posao za 2:0 završio Cunha koji je nagrađen što je dugo pratio akciju i uletio na pravo mjesto, u pravo vrijeme.

Da se utakmica igrala prošle sezone, Atletico bi se uspješno zatvorio i učinio utakmicu nezanimljivom, te mirno uzeo tri boda. Ovogodišnji Atletico koji gotovo pa sigurno neće obraniti naslov prvaka iz prošle sezone, više nije ta momčad. Simeonov Atletico je u 2022. godine sposoban prosuti i ovakvu prednost. Danas su u 12 minuta primili tri gola i tako poništili sve dobro što su napravili do tada.

Krenulo je ekspresno. Igrao se tek drugi napad otkako je Atletico podebljao svoju prednost, a Getafe je već zabio za 2:1. Pogriješio je netko iz obrambenog bloka jer nije zatvorio Jankta, ostao mu je čisti šut s dvadesetak metara na povratnoj lopti. Srećom po Atletico, udarac je brzo blokiran, ali lopta prima čudnu putanju i poput parabole pada u peterac na spretnu nogu Mayorala koji vara Oblaka i vodi momčad prema povratku.

Kako je Getafe zabio, tako je i navijanje malo utihnulo, a pritisak gostiju pojačao. Pet minuta od snalažljivog gola Mayorala ,Cunha je bio neoprezan u šesnaestercu na korneru i sudac je, nakon VAR provjere opravdano pokazao na bijelu točku. Odgovornost je pala na Unala. Lopta je otišla u desnu, on u lijevu stranu i utakmica je na početku. Od nevidljivog Getafea koji je imao dva gola zaostatka, utakmica se vratila na nulu.

Da će ih ruke koštati novog gola, postalo je jasno u 35. minuti. Opet neoprezna igra i nevjerojatna reakcija Lemara koji je nonšalantno vršcima prstiju dirao loptu u letu, te joj tako promijenio smjer što je vjerojatno i probudilo sumnju u VAR sobi da je riječ o kaznenom udarcu. Bili su u pravu. Opet je pucao Unal, nije mijenjao stranu. Oblak je pak opet otišao u svoju desnu stranu i tako kompletirao veliki povratak Getafea.

Pravo pitanje nakon ovakvog epiloga uvijek ide u smjeru onog koji ganja rezultat. Kako se vratiti? Mnogi bi pokleknuli nakon ovakvog povratka gostiju, no ne i Atletico koji je na iznenađenje svih, pa čak i klupe Atletica, ekspresno poravnao na 3:3. Lemar se iskupio za svoju ruku i ubacio nezgodnu loptu u peterac. Cuenca je pokušao spretno to očistiti, ali kao da nije vidio Correu koji se prikrada iz drugog plana za 3:3. Stadion je nakon duljeg trenda pada decibelaže opet eksplodirao.

Igrači nisu ostali dužni gledateljima, šest golova u 45 minuta je puno više od prosjeka, sada je ostalo samo vidjeti može li netko do sva tri boda.

Pristup je u drugom dijelu bio puno oprezniji, pritisak je uglavnom išao uz uvijek spremne osigurače u pozadini, pa smo tako u pvih petnaestak minuta gledali uspavanku kada usporedimo utakmicu s prvim poluvremenu. I baš kad nam se učinilo da ćemo vidjeti već prokušani scenarij sramežljivih pokušaja uz nekoliko zamjena koje će naposlijetku galvanizirati utakmicu za finiš. Atletico je dobio crveni karton i to izravni. Krvnički start na Arambarrija je samo pukom srećom završio bez ozljede.

 

Iako smo tražili taj završni krešendo, koji će ovu utakmicu pretvoriti u dramu, to se nije dogodilo. Kako je pao crveni karton tako se i utakmica ispuhala i ušla u seriju kratkih izmjena gdje niti jedna strana nije postigla svoj zadani cilj, a to je postići pogodak za pobjedu. A onda se domaćim navijačima pojavila ljepota zvana Hermoso. Snalažljivi stoper je, nakon centaršuta De Paula i spuštene lopte nekog od kolega mu u peterac, odradio jedan plesno nogometni manevar i sjajno pogodio za 4:3.

Nogomet je prekrasna igra, osim ako niste na krivoj strani travnjaka.


Primera, 24. kolo

Petak, 11.02.

Sevilla - Elche 2:0

Subota, 12.02.

Cadiz - Celta Vigo 0:0

Villarreal - Real Madrid 0:0

Rayo Vallecano – Osasuna 0:3

Atl. Madrid – Getafe 4:3

Nedjelja, 13.02.

Alaves – Valencia 14:00

Levante – Betis 16:15

Real Sociedad – Granada 18:30

Espanyol – Barcelona 21:00

Mallorca - Ath. Bilbao 21:00



Tagovi

Atletico MadridGetafeLa LigaLuis SuarezMatheus CunhaAngel Correa

Ostale Vijesti