REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Henry u ekstazi: „Zatvorite glasanje za Zlatnu loptu!“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 15:17

Legenda Arsenala i jedan od najboljih stranaca u povijesti Premier lige smatra da smo jučer dobili novog vlasnika prestižne nagrade.

Ako je itko sumnjao, jučer su sumnje ugašene. Pravo čudo bi se trebalo dogoditi da Karim Benzema ne osvoji Zlatnu loptu, a da to bude slučaj, veći dio nogometne javnosti jednostavno će ovu najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa prestati smatrati relevantnom.

Postoje igrači koji i danas ne mogu 'prožvakati' da u svojoj kolekciji nemaju Zlatnu loptu. Posljednja velika 'krađa' bila je ona kad je trostruku krunu uzeo Inter, a nizozemski veznjak Wesley Sneijder se te 2010. godine našao na skromnom četvrtom mjestu.

Nakon toga se podigla prašina 2013. godine kad su mnogi vjerovali da je Franck Ribery bio glavni kandidat, da bi na kraju Francuz završio na trećem mjestu iza Ronalda (1365 glasova) i Messija (1205 glasova) s ukupno 1127 glasova. Inače, ta godina ujedno je i najizjednačenija na vrhu, jer Portugalcu je pripalo 27.98 posto glasova, Messiju 24.72 posto glasova, a Riberyju 23.36 posto glasova.

U godini kad je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu, Antoine Griezmann smatrao je da je on trebao biti osvajač prestižne nagrade. Modrić je na kraju osvojio 753 glasova, Ronaldo 478, a Griezmann 414. Spomenimo kako je iste godine četiri glasa dobio Ivan Rakitić (19. mjesto), a dva glasa Mario Mandžukić (25. mjesto).

2019. godine je Lionel Messi za svega sedam glasova osvojio Zlatnu loptu prije Virgila van Dijka, dok 2020. godine nagrada nije dodijeljena zbog pandemije koronavirusa. Lani je nagrada otišla u ruke Lionela Messija, dok su ove godine u listi najužih kandidata 1. Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Karim Benzema (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool),  Kylian Mbappe (PSG), LUKA MODRIĆ (Real Madrid), Sadio Mane (Liverpool), Bernardo Silva (Man. City), Riyad Mahrez (Man. City), Vinicius Junior (Real Madrid) i Trent Alexandre-Arnold (Liverpool).

No, ako pitate Thierryja Henryja, novi osvajač Zlatne lopte trebao bi biti Karim Benzema.

„Imam samo jednu poruku za France Football – Zatvorite glasanje za Zlatnu loptu odmah. Karim Benzema ju je već osvojio. Doviđenja“, kratko i jasno poručio je Henry.

Benzema je ove sezone u Ligi prvaka skupio 12 nastupa, 15 golova i 1 asistenciju, u La Ligi 32 nastupa, 27 pogodaka i 12 asistencija, a u Superkupu 2 nastupa, 2 pogotka i 1 asistenciju. 34-godišnjak rodom iz Lyona iza sebe ima sezonu iz snova, a sve osim Zlatne lopte u njegovim rukama bila bi ogromna nepravda.



Tagovi

Thierry HenryKarim BenzemaZlatna loptaFrance Football

Ostale Vijesti