REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Henry: "Gvardiol je rijetka vrsta, morate odati priznanje Dinamu i Hrvatskoj"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 13:09

"Oni proizvode igrače kakve žele."

Legendarni Thierry Henry nahvalio je metu Chelseaja i Tottenhama te stopera hrvatske reprezentacije Joška Gvardiola nakon impresivne igre protiv Real Madrida u Ligi prvaka. Hrvatski 20-godišnjak postigao je prvi pogodak u pobjedi RB Leipziga 3:2 nad španjolskim velikanom i dokazuje da imamo čast gledati jednog od najuzbudljivijih mladih talenata Europe.

Govoreći na CBS Sportsu, bivši napadač Arsenala Gvardiola je označio kao 'rijetku vrstu'. Hrvatski internacionalac bio je uvelike povezivan s prelaskom na Stamford Bridge ljetos, ali, nakon petogodišnjeg produljenja s njemačkim velikanom u zadnjim danima prijealznog roka, taj se transfer nije ostvario, što ne znači da neće u budućnosti.

"Rijetka je vrsta imati središnjeg braniča koji igra lijevom nogom", rekao je Henry.

"Ono što mi se sviđa je, i morate odati priznanje Hrvatskoj i zagrebačkom Dinamu. Oni proizvode igrače kakve žele. On je jak i ima oko za dodavanje."

"Chelsea ga želi i mogu nabrojati još puno klubova. Dobar je u obrani i dobar je u zraku na lopti, ali što je još važnije, ako ste ljevak, svi odjednom dolaze po vas."

Chelsea i dalje želi Gvardiola, ali Leipzig ne želi prodati braniča. Prema The Telegraphu, u ugovoru Hrvata na Red Bull Areni postoji otpusna klauzula od 43,6 milijuna funti.

Gvardiol je lijevonogi, svestrani branič koji je stekao reputaciju svojom izuzetnom pribranošću da mnogi ne mogu vjerovati koliko je mlad i sposobnošću da iz dubine provuče loptu sve do protivničkog šesnaesterca. Koliko očarava sve oko sebe govori i činjeniac da je Ralf Rangnick otkrio je da je želio potpisati šest velikih imena za Manchester United, ali je upravni odbor odbio odobriti bilo kakav transfer u siječnju. Među njima se našlo i ime Joška Gvardiola. Ralf Rangnick otkrio je da je želio potpisati šest velikih imena za Manchester United, ali je upravni odbor odbio odobriti bilo kakav transfer u siječnju.

(eg)






Tagovi

Joško GvardiolDinamo ZagrebThierry Henry

Ostale Vijesti