Justin Setterfield/PA Images/PIXSELL
Justin Setterfield/PA Images/PIXSELL

Havertz s dva gola gurnuo Chelsea prema Ligi prvaka, Villa iznenadila Everton

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 22:54

Brighston slavio protiv Leedsa.

Odigrane su četiri utakmice 34. kola engleske Premier lige, City je pobjedom stigao na korak do naslova, Chelesea se približio Ligi prvaka, dok Fulham ispred sebe ima tešku zadaću očuvanja prvoligaškog statusa.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu na krilima Havertza slavio protiv Fulhama rezultatom 2:0.

Nije to bila utakmica za pamćenje Bluesa, Fulham je bio i vise nego ozbiljan protivnik, no Chelsea je svoje prilike pretvorio u pogotke, dok Fulham unatoč solidnim šansama niti jednom nije zatresao mrežu domaćina.

Havertz je već u 10. minuti doveo domaćine u vodstvo, Mount je poslao sjajno dodavanje, a često osporavani Nijemac precizno je pogodio uz desnu vratnicu za 1:0.

Pogledajte gol Havertza OVDJE

Isti igrač zabio je I u 18. minuti, no sudac mu je poništio pogodak zbog evidentnog zaleđa. Do kraja ne tako sadržajnog poluvremena vidjeli smo tek po jednu priliku s obje strane, ali Ziyech i Aina nisu bili dovoljno koncentrirani te se na odmor otišlo s minimalnom prednosti domaćina.

Nastavak je Chelsea otvorio kvalitetnije te su već u 49. minuti stigli do povećanja vodstva, ali sudac po drugi put poništava gol domaćina. No, samo dvije minute kasnije Havertz ponovno zabija, a ovoga puta nije bilo razloga za poništenje gola te je Chelsea stigao do vodstva 2:0.

Pogledajte drugi gol Havertza OVDJE

Nakon drugog gola Chelsea je ubacio u brzinu manje, a gosti nisu imali snage za povratak te je momčad Thomasa Tuchela upisala tri vrijedna boda s kojima su West Hamu pobjegli na šest bodova u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Brighton je na svom stadionu pobijedio Leeds rezultatom 2:0. Strijelci za domaćine bili su Gross u 14. minuti iz kaznenog udarca te Welbeck u 79. minuti.

Aston Villa je pobijedila Everton na Goodisonu rezultatom 1:2. Momčad iz Birminghama do pobjede su vodili Watkins u 13. i El-Ghazi u 80. minuti, dok je jedini gol za domaćine zabio Calvert-Lewine u 19. minuti.

U prvom susretu dana Manchester City je slavio kod Crystal Palacea rezultatom 0:2 te tako stigao na korak do naslova prvaka Premier lige. Strijelci za Građane bili su Aguero u 57. i Torres u 59. minuti.


 


Tagovi

Kai Havertz

Ostale Vijesti