Hat-trick Messija u demoliranju Levantea

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.12.18. | 22:41

Barcelona ne prepušta vrh konkurentima.

Barcelona je potvrdila svoje prvo mjesto na ljestvici La Lige izvanrednom predstavom i slavljem od 0:5 protiv Levantea, a Leo Messi je postigao hat-trick čime je potvrdio ulogu najboljeg igrača susreta.

Napadač domaćina Boateng sjajno je opucao sredinom prvog poluvremena, ali je samo uzdrmao gredu i taj trenutak kao da je razbudio Barcelonu, koja nakon sjajne akcije Messija dolazi u vodstvo još boljim pogotkom Luisa Suareza (35).

Već u 43. minuti Barcelona je odlučila susret. Pogrešku Levantea iskoristio je Messi koji izbija oči u oči s vratarom Levantea i to je 0:2 za prvoplasiranu momčad prvenstva prije odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još raspoloženiju katalonsku momčad. Levante je krenuo naprijed što je ostavilo prostora razigranim gostima pa je Messi kompletirao hat-trick kroz dvije sjajne akcije u 47. i 60. minuti.

Za konačnih 0:5 zabio je Pique u 88. minuti na asistenciju, koga drugog, nego igrača utakmice – Lionela Messija. Vrijedi spomenuti da su gosti ostali s igračem manje u 77. minuti kad je zbog grubog starta pocrvenio Cabaco.

U prvom susretu dana Sevilla je opravdala ulogu favorita protiv neugodne Girone te slavila rezultatom 2:0.

Od početka su domaćini bili bolja momčad na terenu, ali su slomili otpor gostiju tek u 55. minuti i to pogotkom Banege s bijele točke. Nakon samo devet minuta konačnih 2:0 postigao je Pablo Sarabia na asistenciju Ben Yeddera.

Njihov gradski rival Betis imao je puno teži zadatak na gostovanju kod Espanyola, ali je opravdao očekivanja svojih navijača. Već u 17. minuti Lo Celso propustio je goste iz Seville dovesti u vodstvo jer je promašio jedanaesterac. Domaćini su to kaznili pogotkom Garcije (24), ali se Lo Celso iskupio pred sam kraj poluvremena (u 43. minuti) te na asistenciju Canelesa je zabio za 1:1.

Kad je već izgledalo da će to biti i konačni rezultat utakmice, u samoj završnici probudio se Betis te je najprije Tello poentirao za 1:2, a za konačnih 1:3 je Duarte pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Fenjeraš Huesca i Villarreal odigrali su zanimljivu utakmicu i na kraju zasluženo podijelili bodove rezultatom 2:2. Domaćini su poveli u 44. minuti pogotkom Cucha iz kaznenog udarca, a na isti način je izjednačio Bacca s druge strane na početku drugog poluvremena.

Sudac je nastavio u istom elementu pa je na red došao jedanaesterac Huesce, a ovaj put je Mario Gaspar kažnjen drugim žutim, odnosno - crvenim kartonom. Melero to nije iskoristio, već je zapucao penal, a da nesreća bude i veća, pobrinuo se Moreno (81) za vodstvo „Žute podmornice“. Bod utjehe domaćinu donio je Longo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, što je moramo priznati, i najpošteniji ishod susreta.

Rezultati:

Sevilla – Girona 2:0

Espanyol – Betis 1:3

Huesca – Villarreal 2:2

Levante – Barcelona 0:5


Tagovi

LevanteBarcelonaLionel Messi

Ostale Vijesti