Halilović želi otići iz Belgije, pričalo se o Vitoriji, ali Portugalci i dalje ne odgovaraju na pozive

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 23.08.19. | 09:54

Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje.

Tepali su mu da je hrvatski Messi, ali ovaj mladić nije nimalo napredovao u posljednjih nekoliko godina te se nalazi na pravom raskrižju karijere. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da netko tko ima samo 23 godine iza sebe ima već sedam različitih klubova, a u ovim se trenucima nalazi u potrazi za onim osmim.

U ljeto 2018. Milan ga je doveo kao slobodnog igrača iz njemačkog HSV-a koji je samo dvije godine prije toga za njega iskeširao pet milijuna eura. Mnogi su mislili da je to izvrstan potez, kako će Alenova tehnička profinjenost i fantastična lijeva noga doći do izražaja u talijanskom nogometu, ali to se nije dogodilo pa su ga Rosonerri proslijedili na posudbu u belgijski Standard.

A tamo, deja vu. Alen je stigao sa velikim očekivanjima, da bi nakon početne euforije zauzeo mjesto na kojem se nekako najviše ustalio posljednjih godina, a to je ono na klupi za rezervne igrače.

Kapetan mini Vatrenih na posljednjem Euru zatražio je izlaz iz kluba, a u medijima se pojavila priča kako bi njegova sljedeća destinacija trebao postati klub iz Guimaraesa, ali to je u ovim trenucima dosta daleko od realizacije.

Naime, Vitoria nije odgovorila na upit vezan uz potencijalni transfer Halilovića, pa je tako ovaj mladić ponovno na „čekanju“.

Alen ima ugovor s Milanom još dvije godine, ali teško je za očekivati da će ga dočekati. Možda bi se poput Roberta Murića trebao vratiti u HNL te u domaćem prvenstvu pokazati svu raskoš svog talenta. Podsjećamo, Murić je kao junior otišao iz Dinama radi svađe sa Zdravkom Mamićem te je potpisao pristupnicu velikom Ajaxu, ali mladi Zagorac nije uspio doći do prve momčadi pa se zaobilaznim putom vratio u HNL gdje sada igra jako dobro u dresu Rijeke.

Možda je baš to ono što bi trebao napraviti i Alen. Naime, iako je jako mlad, te ispred sebe ima još sigurno 10 godina na visokoj razini, njegova je karijera pod velikim upitnikom. Talent nitko ne osporava, ali njegove radne navike i prihvaćanje činjenica da baš i nije tako bogom dan kao što se nekada pisalo… To je već neka druga priča.

Vjerujemo kako bi postojao cijeli niz klubova iz hrvatske lige koji bi Alena volio vidjeti u svojim redovima, ali malo je onih koji mogu udovoljiti njegovim financijskim zahtjevima. Ukoliko Dinamo proda Olma i Oršića, tada bi postojala opcija da vrate Alena, ali u ovom trenutku Nenad Bjelica ima i više nego ispunjen roster pa je pitanje bi li ovaj mladić stigao do toliko željenih minuta pored Hajrovića, Oršića, Kadzora i mladog Marina.

Hajduk pak ima dva izvrsna krila u Jairu i Eduoku, a i jako je upitno kako bi li se ovaj mladić rođen u Dubrovnik nosio s pritiskom uvijek zahtjevne splitske publike, dok pak Osijek igra u sustavu koji ne odgovara krilnim igračima pa se postavlja pitanje gdje bi Alen igrao, odnosno na kojoj poziciji.

Jedino logično rješenje ostaje Rijeka, ali Damir Mišković više nije toliko slobodan kada je riječ o davanju jakih ugovora svojim pojačanjima kao što se to radilo u mandatu Matjaža Keka. Opet, kada bi se Rijeka plasirala u Europa ligu, kadar bi u svakom slučaju trebao osnažiti, a budući da se već neko vrijeme špekulira o odlasku Acostyja, dolazak ovog mladog asa bio bi i više nego dobra opcija. Problem se nameće u dvije stvari. Prvo, kao što je već napisano, Rijeka nije u mogućnosti ponuditi Haliloviću primanja koja on očekuje, a drugo, njegov stil igre i manjak odrađivanja defenzivnih zadataka nešto je što teško prolazi ne samo kod Bišćana, već općenito u svakom klubu koji ima tendenciju velikog rezultata.

Ovaj mladić se tako nalazi u situaciji u kojoj se nitko od nogometaša ne želi naći. Njegov talent i nogometna genijalnost opjevana je nebrojeno puta te su svi ti tekstovi nerijetko završavali usklikom, a ono što se sada događa je to da se svi pitaju što će i kako ovaj mladić dalje, pa su se tako svi ti tekstovi sa uskličnikom pretvorili u one sa velikim upitnikom.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Alen HalilovićHrvatski MessiMilanVitoria GuimaraesRobert MurićRijekaIgor BišćanDamir MiškovićMatjaž KekMaxwell AcostySamuel Emem EduokJairoHSVZdravko MamićDinamo ZagrebDani OlmoMislav Oršić

Ostale Vijesti