Halilović: Imao sam nekoliko koraka unazad u karijeru, ali mogu biti kao Modrić

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.19. | 14:43

Donedavni kapetan mlade reprezentacije započeo je novo poglavlje u Heerenveenu.

Donedavni kapetan mlade hrvatske reprezentacije, Alen Halilović, dao je intervju nizozemskom Voetbalu.

Prokomentirao je svoje avanture u Milanu i Standardu iz Liegea te razloge zašto se još nije 'probio na veliku scecnu', iako se to od njega očekivalo još kada je 2014. godine prešao iz zagrebačkog Dinama u redove Barcelone.

„Htio sam očajnički otići iz Standarda, ondje se nisam osjećao dobro. Igrao sam prošle sezone, ali ovog ljeta situacija je bila drugačija. Dosta sam razgovarao s klubom, obećavali su mi puno toga, ali deset minuta kasnije događale su se drugačije stvari. Razočaravajuće je bilo i u Milanu i svi smo na kraju htjeli razlaz. Heerenveen se javio sredinom kolovoza i nije bilo jednostavno zaključiti posao jer je Standard stalno izlazio s novim lažima i problemima. Srećom, Milan se uključio i Heerenveen je napravio sve kako bi me doveo. Drago mi je da sam ovdje“, otkrio je sada 23-godišnji Alen kako je došlo do suradnje s nizozemskim klubom ovog ljeta.

Otkrio je i tko mu je od hrvatskih nogometaša, osim Danijela Pranjića koji je igrao za njih, pomogao da potpiše za Heerenveen.

„Svi u Hrvatskoj znaju za Heerenveen jer je ovdje igrao Danijel Pranjić. Razgovarao sam s njim i rekao mi je da je to dobar klub za mene, s mnogo mladih i talentiranih igrača. Bilo mi je bitno imati što veću minutažu, a za to imam veće šanse u Heerenveenu nego u Standardu. Razgovarao sam i s Lukom Modrićem i mojim prijateljem Ivanom Perišićem koji je nazvao neke ljude i rekao mi da Heerenveenov stil igre odgovara mojem. Puno mi je pomogao“, kaže Alen.

Otkrio je da je imao još nekoliko ponuda, i to iz liga 'petice'.

„Imao sam ponuda iz Španjolske, gdje je niz klubova bio zainteresiran, mogao sam i u Italiju, Francusku i Rusiju, gdje sam mogao zarađivati pet puta više nego u Heerenveenu, ali ovo je bio pravi potez za mene i odgovara mi ova konkurencija. Želim pokazati da sam jedan od najboljih igrača u Eredivisie i da mogu doći tamo gdje zaslužujem biti, u europskom vrhu“.

Priznao je kako je imao nekoliko koraka unatrag u životu, ali i završio s optimističnim tonom.

„Kroz karijeru sam imao dosta koraka unazad, ali tek su mi 23 godine. Luka Modrić napustio je Dinamo s 23 godine, otišao je u Tottenham i ondje prolazio kroz teške trenutke, ali izborio se. Nekoliko godina kasnije otišao je u Real Madrid, u kojem ispočetka nije igrao, ali nekoliko godina kasnije vodio je Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva i okrunjen je za najboljeg igrača svijeta. Svi imaju svoj put, samo moraš biti koncentriran i znati što želiš. Želim pokazati što mogu, osjećam da mogu biti dobar kao Luka Modrić“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaAlen Halilović

Ostale Vijesti