REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Halilhodžić: Što uopće imam pričati s predsjednikom saveza? Previše je tu kafanskih razglabanja

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 08:54

Izbornik Maroka Vahid Halilhodžić progovorio o svojem statusu na klupi marokanske reprezentacije, 'spornim' zvijezdama, taktici protiv Dalićeve Hrvatske, hajdukovom usponu i mogućem povratku u Dinamo.

Jedan od protivnika Hrvatske na predstojećem Svjetskom prvenstvu, prvi put u službenoj utakmici, bit će reprezentacija Maroka koju vodi proslavljeni BiH trener Vahid Halilhodžić. No, pitanje je hoće li popularni Vaha biti izbornik Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Naime, već se puno pisalo o sukobu unutar reprezentacije. Halilhodžić je zbog nediscipline iz reprezentacije izbacio četvoricu igrača među kojima je i zvijezda Chelsea Hakim Ziyech. Predsjednik saveza tvrdi da su vrata reprezentacije otvorena svim igračima, no, Vaha, čini se, ne popušta te bi zbog toga mogao ostati bez svojeg trećeg Svjetskog prvenstva. Naime, poznato je da je Halilhodžić izborio Mundial s četiri različite reprezentacije, a do sada je na najvećoj smotri vodio samo Alžir. Na klupi Obale Bjelokosti i Japana dobio je otkaz neposredno prije početka natjecanja. Hoće li tako biti i pred Katar 2022 osvrnuo se u intervjuu za Sportske novosti:

"Znam samo jedno - stalno pobjeđujem! Trebao bih početi gubiti utakmice da bi me opravdano kritizirali. Po medijima se puno piše, no trenutno sam na odmoru u Parizu, ne znam što se događa. Što imam razgovarati s predsjednikom Saveza? O tome da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i pobjeđivali? Ja razgovaram na terenu, pobjeđujem, a to su najbolji razgovori".

Hoće li se Ziyech, Mazraouji, Harita i Hamdallaha vratiti u reprezentaciju za Katar?

"O tome ne želim niti pričati. Posvetio sam se svojoj momčadi, svojoj grupi, ostvario sam plasman u Katar. Sve ostalo su priče koje netko nameće. To su kafanska razglabanja. Treba pričati o našim rezultatima, tim mladim igraćima koji su izborili plasman u Katar, sa sedam pobjeda i jednim neodlučenim rezultatom. Sve ostalo je senzacionalizam".

Halilhodžić se stoga priprema za Svjetsko prvenstvo na kojem Maroko igra u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

"Igramo protiv druge i treće reprezentacije sa prošlog Svjetskog prvenstva. Kanada je osvojila sjevernoameričke kvalifikacije. Neću biti mudar ako kažem da je na Svjetskom prvenstvu sve moguće. Trebamo se dobro pripremiti za uspjeh, idemo po iznenađenje! Želim stvoriti taktiku koja će smetati Dalićevoj vrsti, defenzivno i ofenzivno. Takve utakmice pripremaju se duže vrijeme, pazi se na svaki detalj. Kako protiv Hrvatske? Najgore bi bilo da se zatvorimo. Moramo igrati kada imamo loptu, svaku akciju završiti udarcem na golu. Naravno da želim pobjedu".

Za kraj osvrnuo se i na aktualnu sezonu HNL-a i njegov bivši klub, zagrebački Dinamo.

"Dinamo je nakon dugo godina dobio pravu konkurenciju. Dobro je i da se Hajduk vraća u prvi plan. Prvenstvo je jako zanimljivo, ali za mene je Dinamo favorit. Za vrijeme mojeg mandata u Dinamu bilo mi je lijepo, klub i grad su me jako dobro primili. Nikad ne okrećem leđa svojim bivšim klubovima, oni su dio mojeg života. Povratak u Dinamo? Ha, moja obitelj vrši pritisak da se odmorim i odahnem. Imam unučiće koji su moja najveća radost. Ali i dalje živim nogomet, s radošću pripremam svaki trening...", nije konkretno odgovorio Vaha.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.


Tagovi

Marokomarokanska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacijaVahid HalilhodžićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti