Slavko Midžor/PIXSELL
Slavko Midžor/PIXSELL

Hajduku se vraća adut za čuvanje Petkovića u derbiju, a dvojica novih igrača mogli bi imati važnije role u nedjelju

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.09.23. | 10:19

Zvonimir Šarlija odradio je suspenziju zbog tri žuta kartona

Odbrojavaju se dani do nedjeljnog derbija Hajduka i Dinama koji donosi radost za navijački puk jer će ta utakmica odlučivati o prvom mjestu. Imamo nakon dugog vremena prvenstvo u kojemu je Hajduk lovina jer drži vrh, a Dinamo progonitelj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istina, Dinamo ima dva boda manje i dvije utakmicu manje, pa tablica još nije kompletirana, a Bijeli imaju zaostali susret s Osijekom koji je na rasporedu u studenom. Međutim, borba je uzbudljiva, Hajduk se vratio pobjedama nakon što je dobio Lokomotivu pogotkom Emira Sahitija koji se, čini se vraća u staru formu, taman pred derbi.

Osim toga Hajduku se vraća najstandardniji igrač obrane Zvonimir Šarlije koji je Lokomotivu propustio zbog tri žuta kartona, a on bi treba biti važan adut obrane, a suparnik bi mu morao biti Bruno Petković, najbolji igrač Dinama koji nije igrao preventivno protiv Rudeša u golijadi u kojoj ga je nadomjestio Josip Drmić s tri pogotka. Dinamova liječnička služba radi sve kako bi osposobila Petkovića da bude spreman za derbi, a Modri prije Poljuda imaju odraditi susret Kupa protiv Ponikvi u kojemu neće biti potrebe za centarforom Zagrepčana.

Dvoboj Petkovića sa Šarlijom koji je odigrao sve utakmice ove sezone osim posljednje s Lokomotivom, trebao bi biti samo jedan od duela na derbiju, ali svakako intrigantan jer obojica su u dobroj formi, pa ćemo vidjeti hoće li više uspjeha imati branič ili napadač.

Također, trener Hajduka Ivan Leko imat će širi kadar za derbi, jer s utakmicama su započeli Mihael Žaper i Aleksandar Trajkovski, dva igrača koji su stigli među posljednjima a trebali bi imati status pojačanja kada dosegnu optimalnu fizičku spremu. Žaper prije transfera nije puno trenirao u Osijeku, a uopće nije igrao, dok je Trajkovski bio tri mjeseca bez kluba. Obojica su svojim ulaskom protiv Lokomotivom kada je Leko posegnuo za promjenama na terenu, imala veliki utjecaj na igru. Žaper je donio borbenost i stabilnost u veznom redu, dok je Trajkovski prema naprijed pokazao da se radi o klasnom igraču koji pomalo hvata formu, ali će mu trebati vremena. Kako Leko ima problema s krilnim pozicijama, malo koristi Ivana Dolčeka, a Leon Dajaku se tek vratio nakon ozljede, ostao je samo na Sahitiju, tako da je ulazak u žrvanj Trajkovskog iznimno bitan.

Bude li to 'šahovska' partija, reprezentativac Sjeverne Makedonije sigurno može nekim individualnim potezom i suradnjom s Markom Livajom imati utjecaja na napadačku igru Bijelih. Vjerojatno je da ni on niti Žaper neće startati u utakmici, no od njih se očekuje doprinos u nastavku.

Pitanje je koju je poruku Leko htio poslati Vadisu Odjidji-Ofoeu koji je u početku bio osvježenje, ali se sada preselio na klupu, a protiv Lokomotive nije igrao. Njegovo hlađenje može ga samo motivirati da još više zapne kako bi bio u što boljem fizičkom stanju, jer nogometno znanje nije upitno, no sada kada je počeo igrati Žaper, on bi mogao ulaziti tek u samoj završnici susreta.

Protiv Lokomotive se ozlijedio Filip Uremović, ne zna se još hoće li morati preskočiti derbi, ali i na poziciji drugoga stopera Leko ima rješanje, jerje Josip Elez konačno zdrav, a Francisco Ferro također čeka svoju priliku kako bi ponovno dobio ulogu startera.

 


Tagovi

HajdukZvonimir ŠarlijaBruno PetkovićMihael ŽaperAleksandar TrajkovskiDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti