Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajdukovi juniori osigurali drugu sezonu zaredom plasman u nokaut fazu Lige prvaka mladih

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.11.22. | 16:48

Potvrdili su prolaz još jednom pobjedom protiv albanskog prvaka

Hajdukovi juniori drugu godinu zaredom igrat će nokaut fazu Lige prvaka mladih. S ukupnih 6:1 izbacili su albanskog prvaka Apoloniju. Prva utakmica u Fieru završila je s 3:0 za Bijele, a uzvrat na Poljudu proslavili su s 3:1.

Albanski prvak pokazao je još jednom da nije bezazlen protivnik. U prvoj utakmici kod kuće kreirali su niz prilika, ali nisu mogli pronaći put iza leđa Borne Buljana. Došli su u Split pokušati nadoknaditi zaostatak od tri gola koliko su im 'bili tići' zabili u Fieru.

Krenula je Apolonia od starta opasno, a do vodstva dolaze u devetoj minuti. Pogriješio je Prpić onda u jednom dodavanju za Hrgovića, gosti su presjekli, lopta je došla do Kacanollija koji je ubacio s desne strane u peterac, a Maksuti poslao loptu u mrežu za 0:1.

Trgnuli su se hajdukovci odmah nakon primljenog gola pa samo minut kasnije Pukštas kreirao sam za sebe izglednu situaciju za gol. Prošao je po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i sa stoperom na leđima pogodio vratnicu. Novu priliku imali su Bijeli u 12. minuti kad je Capan ubacio iz slobodnog udarca, a Prpić glavom poslao loptu pored vrata.

Navalu na vrata Apolonije naplatili su hajdukovci u 15. minuti. Ponovno je Capan izvodio slobodni udarac, a Vrcić s druge stative provukao loptu u mrežu za 1:1.

Imala je mlada momčad Hajduka još nekoliko prilika do kraja prvog dijela, a gosti su ostali s igračem manje u 33. minuti. Antunović je tad pobjegao Begaju koji ga je zaustavio. Hajdukov napadač je pao nakon duela, a sudac Frid pokazao stoperu albanske momčadi crveni karton kao zadnjem igraču.

Čekalo se do 73. minute da mladi hajdukovci iskoriste brojčanu prednost, a to se dogodilo sjajnim golom Nazora. Stigla je lopta s desne strane od Pukštasa za napadača koji se namjestio na škarice i perfektno pogodio za 2:1.

Samo tri minute kasnije novi gol Bijelih. Bila je to solo-akcija prvotimca Pukštasa koji je prvo efektno prebacio Kurtija, a zatim i vratara Begu za 3:1.

Ovo će biti druga sezona zaredom za juniore Hajduka da će igrati nokaut fazu ovog natjecanja. Prošle godine protivnici u toj fazi Lige prvaka mladih bili su im juniori Atletico Madrida. Na Poljudu je regularni dio prošao bez golova, a u boljem izvođenju jedanaesteraca španjolska momčad je osigurala daljnji plasman.

Hajduk (U-19) – Apolonia (U-19) 3:1

Split, Poljud

Suci: Yigal Frid, pomoćnici: Matityahu Yakobov, Valentyn Kuzhevski (svi Izrael)

Strijelci: Maksuti (9., Kacanoli) 0:1, Vrcić (15., Capan) 1:1, Nazor (73., Pukštas) 2:1, Pukštas (77.) 3:1

Žuti kartoni: Đolonga, Pukštas, Capan, Duić (Hajduk U-19); Rakipaj, Topi (Apolonia)

Crveni karton: Begaj (Apolonia)

SASTAVI:

Hajduk (4-3-3): Buljan – Đolonga(od 46. Hrvojevic), Vušković, Prpić, Hrgović – Šemiga, Capan(od 77. Klarić-Kukuz), Pukštas(od 78. Ćalušić) – Brajković(od 65. Duić), Antunović(od 65. Nazor), Vrcić

Apolonia (4-3-3): Bega(od 86. Zema) – Begaj, Kurti, Cakaj, Pali – Lutaj, Trifoni(od 63. Mezani), Topi – Kacanolli(od 72. Myrta), Maksuti(od 86. Zoga), Rakipaj(od 72. Borova)


Tagovi

Liga prvaka mladihJuniorska Liga prvakaHajduk juniori

Ostale Vijesti