Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Hajdukov dragulj najavio Schalke na Poljudu, očekuje se i njegov nastup

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.12.22. | 14:32

Još nema službeni nastup za prvu momčad, a već je na meti europskih velikana

Pripreme za nastavak sezone počeli su hajdukovci još 5. prosinca, a u petak 16. prosinca od 18 sati odigrat će prvu pripremnu utakmicu. Na Poljud stiže njemački Schalke, bundesligaš s kojim se susreo u tadašnjem Kupu UEFA-e u sezoni 97/98. Pripreme su Bijeli započeli bez ozlijeđenih Lovre Kalinića, Nikole Kalinića, Josipa Eleza i Anthonyja Kalika te Marka Livaje koji je s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ostala su neka pitanja otvorena krajem prvog dijela sezone, a jedno od njih i ono vezano za trenera. Mislav Karoglan prvotno je dobio povjerenje za prvu momčad do zime, a o njegovom statusu javno još nije bilo govora. Karoglan je dosadašnji mandat odradio bez poraza na klupi Hajduka, a kao mogući nasljednici spominjala su se razna imena. No, do promjene na klupi službeno još nije došlo, a momčad u pripreme za nastavak sezone poveo Karoglan koji dosad ocijenjen kao jedan od perspektivnijih trenera što je i pokazao s dosadašnjim rezultatima.

Utakmica sa Schalkeom bit će svojevrsni poklon navijačima za kraj godine na Poljudu, a zadnju utakmicu u godini na domaćem terenu najavio je i veliki dragulj Hajdukove škole nogometa Luka Vušković. U najavi utakmice na društvenim mrežama s Janom Mlakarom i Dominikom Prpićem pozvao je navijače da dođu u što većem broju za koje je organiziran bogat program tog dana u Splitu.

Očekuje se u ovoj utakmici i nastup 15-godišnjeg Vuškovića kojeg nije bilo u sastavu za juniore u zaostaloj utakmici na gostovanju kod Gorice u kojoj je Hajduk slavio 2:1. Sa samo 15 godina Vušković je postao standardni član prve postave juniora i postao lider te jedan od dominantnijih igrača te kategorije sa starijim mladićima od sebe. Njegov talent nije promaknuo brojnim europskim klubovima koji su ozbiljno zagrizli u namjeri da ga dovedu u svoje redove

Ponajviše se spominjao interes PSG-a i iznosi od čak 10 milijuna eura s bonusima za transfer, a prema nekim izvorima na meti je Real Madrida, Juventusa, Rome, Intera i RB Leipziga. Za prvu momčad Hajduka još nije upisao službeni nastup s obzirom da nema navršenih 16 godina, a zanimljivo je da će prvi put imati pravo zaigrati u službenoj utakmici na derbiju s Dinamom 25. veljače s obzirom na to da dan prije slavi rođendan.

Za ovaj susret pravo na kupnju ulaznice imaju isključivo pretplatnici i članovi Hajduka. Produžen je rok kupnje ulaznica za sve pretplatnike pa će korisnici sezonskih ulaznica imati mogućnost kupnje ulaznica na fizičkim prodajnim mjestima sve vrijeme trajanja prodaje po 50% nižoj cijeni uz predočenje sezonske ulaznice i osobne iskaznice.

Nadolazeći pripremni susret neće biti jedina jaka provjera za Hajduk, jer već idućeg tjedna putuju na gostujuću prijateljsku utakmicu u Francusku gdje će ih dočekati Auxerre (21. prosinca, 18 sati).


Tagovi

HajdukNK Hajduk SplitOmladinska škola HajdukaHajduk junioriLuka Vuškovićpripremepripremne utakmiceSchalke

Ostale Vijesti