REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Hajduk želi Nikolu Vlašića!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 12:43

Hrvatski reprezentativac vjerojatno će morati napustiti Otok ukoliko misli bukirati kartu za Katar.

Sezonu za zaborav imao je Nikola Vlašić u West Hamu. Kad neki klub za jednog igrača, koji je prije toga bio prvo ime Premier lige Rusije, izdvoji 30 milijuna eura, onda je učinak od jednog pogotka i dvije asistencije u 31 nastupu iznimno tanak, Taman da se radi i o braniču…

Vlašić je 'zbog starih zasluga' pozvan na posljednje reprezentativno okupljanje, čime je Dalić na neki način sam sebi demantirao budući da je svojevremeno rekao kako će u reprezentaciji igrati samo oni koji su 100 posto zdravi, koji su u klubovima standardni i koji svojom kvalitetom zaslužuju 'kockasti' dres. Vlašić je zdrav, kvalitetu ima, ali kontinuitet… Tu je problem.

U West Hamu su spremni na Vlašićev odlazak. Transfer nije toliko izgledan kao posudba, a kao dvije potencijalne destinacije spominju se Hajduk i Torino. Tako barem piše Dalmatinski portal

Jasno, uspoređivati Serie A i HNL nema smisla, ali dolazak u Hajduk mogao bi mu 'oživiti' karijeru. No, postoji nekoliko problema. Osim onog očitog, financijskog, tu je i mjesto. Ako Vlašić dođe, nameće se pitanje gdje će igrati. Krilne pozicije mu nisu najomiljenije, on najbolje funkcionira na mjestu polušpice, a Bijeli tamo imaju – Filipa Krovinovića, Zavisi od sustava i od utakmice, ali Krovinovć je na toj poziciji igrao puno bolje nego kad bi bio daleko od gola. S druge strane, kad bi Hajduk igrao 4-3-3 s dva krilna napadača i Kalinićem u vrhu napada (Livaja lijevo), onda bi se Vlašić opet našao na mjestu desnog krila što se pokazalo i u reprezentaciji i u West Hamu da mu nikako ne leži.

Isto tako ne treba otpisati da će Vlašić na kraju ode put Torina gdje bi ga otvorenih ruku dočekao Ivan Jurić. On je ovog ljeta ostao i bez Pjace i bez Brekala koji su se vratili u svoje klubove, a Vlašić bi sigurno dobio minutažu s kojom bi se mogao nametnuti za Katar. Jako puno igrača će ovog ljeta napustiti Stadio Olimpico di Torino, odnosno Comunale, te bi dolaskom Vlašića Jurić mogao dobiti svoju centralnu figuru oko koje će graditi momčad. Belotti vjerojatno odlazi kao slobodan igrač, PraetuPellegriju i prethodno spomenutoj dvojici Hrvata ističe posudba pa tako Juriću pojačanja u ofeznivi trebaju pod svaku cijenu.

Dolazak Vlašića u Split je trenutno 'na dugom štapu', ali nakon svega što se dogodilo otkako je Jakobušić stigao u klub, više ništa ne bi bilo tako veliko iznenađenje. Marko je ostao, je li 'vrime' za Nikolu kad je već Ivan otišao put Londona?


Tagovi

HajdukNikola VlašićTorinoIvan Jurić

Ostale Vijesti