Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk u novu sezonu mora ući zdrav

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.04.24. | 08:01

Puno je ozlijeđenih igrača u redovima Bijelih, očekuje se njihov povratak

Poduža je lista Hajdukovih ozlijeđenih igrača, a ta činjenica utjecala je dijelom i što su ispali iz utrke za prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Treba odraditi sezonu do kraja, malo se odmoriti, no na početku priprema imati što više zdravih igrača.

Marko Livaja najavljen je za susret s Varaždinom iduće nedjelje, znači s njim bi trebalo biti sve u redu za novu sezonu. I njega su ovog prvenstva mučile ozljede, igrao je načet i ranjen, pa u tom leži razlog što nije bio na razini prethodne dvije sezone kada je bio najbolji igrač i strijelac HNL-a. Svi ističu da s Livajom i bez njega Hajduk nije ista momčad te da se sve gradi na njemu, no Bijeli su uspjeli dobiti dvije utakmice lišeni njegovih usluga.

Na listi ozlijeđenih su i dva vratara. Ivan Lučić je bio na 'čišćenju' meniska, a prognoze kažu da bi trebao biti na dispoziciji na početku sezone. Kapetan Lovre Kalinić, koji je ove godine oporavljao od operacija koljena, malo je branio, no i on je ozlijedio lakat protiv Dinama i nikako da se vrati, premda su inicijalne prognoze bile da će preskočiti par utakmica, no otegnulo se. Za pretpostaviti je da će se i on oporaviti za nove izazove u narednoj sezon, ako ne čak i ranije.

Kako je najavio privremeni trener Jure Ivanković, do kraja prvenstva neke minute mogao bi dobiti Dario Melnjak koji je silno nedostajao Hajduku na lijevom boku, jer do ozljede koljena bio je u životnoj formi, zaslužio i pretpoziv u reprezentaciju. Njega Bijeli čekaju više nego ikoga, jer radi se o profilu igrača koji nedostaje zbog svojih centaršuteva i golova.

Ivan Perišić ima sve više minuta, on se oporavio s ciljem kako bi bio u formi i zdrav za Europsko prvenstvo. Zasad to ide zamišljenim planom, no kakvi su planovi Hajdukova reprezentativca za iduću sezonu, još se ne zna, iako je novi predsjednik Ivan Bilić najavio da bi ga volio zadržati. Bilo bi sjajno graditi momčad na njemu i Livaji.

Još jedan igrač koji je silno falio je Mihael Žaper koji je također morao pod 'nož' zbog ozljede koljena pa je tako bez njega nedostajalo defenzivne stabilnosti u veznom redu. Kakav će biti kada se vrati, teško je predvidjeti, jer ozljeda je bila sve samo ne laka. Predviđen povratak je isto za početak sezone, no u takvim slučajevima treba biti oprezan.

Jedan je Perišić, on je medicinski fenomen koji se vratio za manje od sedam mjeseci nakon puknuća prednjeg križnog ligamenta.

Otegao se i povratak Zvonimira Šarlije, nikako spojiti njega i Filipa Uremovića koji su dok su igrali zajedno bili najboji stoperski par. No isto tako se očekuje da bi Šarlija mogao biti na raspolaganju do kraja aktualnog prvenstva.

Svako malo ozlijeđen je i Leon Dajaku, ni njega nije bilo kao ni Vadisa Odijidje-Ofoea na posljednjoj utakmici s Rudešom, ali vidjet ćemo kakva je njihova sudbina za sezonu koja dolazi.

Sve ovisi i o prijelaznom roku, tko će otići, tko ostati, koga će Bijeli dovesti, pa i ste strane Hajduk zdravo mora ući u novu sezonu kada se izaberu trener, sportski direktor i čovjek za sportsku politiku.



Tagovi

HajdukozljedaIvan PerišićDario MelnjakLovre KalinićIvan LučićMihael ŽaperHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti