Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk sutra počinje pripreme, rješava se status Jakoliša, Ljubičić i Sahiti bi mogli otići

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.01.22. | 13:07

Pred Bijelima je važan prijelazni rok, vidjet ćemo koje će poteze povući čelnici kluba s Poljuda

Hajdukovci broje posljednje sate blagdanskog odmora, pripreme za proljetni dio sezone započinju sutra na Poljudu gdje će Bijeli vježbati do odlaska u Portugal. Kada će krenuti prema Algarveu još nije precizno objavljeno, zbog promjenjive i neizvjesne situacije s koronavirusom odnosno epidemioloških mjera koje se stalno mijenjaju u Hrvatskoj i inozemstvu.

Naravno, nije objavljeno ni tko će doći na početak priprema, ali izvjesno je da će svi koji su završili prvi dio sezone u dresu Hajduka početi pripreme za proljeće. Prijelazni rok tek kreće, sigurno će biti promjena u kadru Splićana, vidjet ćemo kakvih i kolikih. Nikola Kalinić je u Veroni, čeka se finaliziranje dogovora o povratku na Poljud i to će potrajati tjedan ili dva. Najviše nas intrigira situacija oko Marina Jakoliša, hoće li se vratiti s posudbe ili ne?. Šibenik ga želi ostaviti u svojim redovima, svota od 250 tisuća eura im je potrebna da ga otkupe od Bijelih, a još im toliko novca treba da podmire manje odštete za igrače koje su prošlog ljeta doveli iz Kolumbije. Novi partneri kluba sa Šubićevca su iskazali volju da zadrže Jakoliša, ali sigurno je krilnog napadača primamila mogućnost povratka na Poljud. Nakon ovacija i poruka podrške koje je dobio na turniru Četiri kafića 25-godišnjak sigurno ne bi imao ništa protiv da se priključi momčadi koja se bori za trofeje. U tjednu između Božića i Silvestrova razgovaralo se na relaciji Poljud-Šubićevac, možda sutra doznamo što je dogovoreno.

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius se sasvim sigurno dobro pripremio za mercato, financijska situacija je uvije ograničavajući čimbenik, ali na primjerima Lovrencsicsa i Melnjaka Litavac je pokazao da se može pronaći kvalitetno i povoljno rješenje. Po pozicijama, Bijelima je potrebna adekvatna zamjena iskusnog Mađara na desnom beku, dobro bi im došao još jedan vezni „box-to-box“ igrač te krilni napadač. Ovog posljednjeg mogli bi pronaći u Jakolišu, ali pričekajmo sutra.

Izgledno je da će biti i odlazaka, Emir Sahiti je zanimljiv talijanskom tržištu, njegov menadžer Adrian Aliaj ima dobre kontakte u klubovima Serie A gdje je već odveo među ostalima Tomu Bašića, Amira Rrahmanija i Mergima Vojvodu koji je član Torina. Baš tamo bi mogao preseliti 23-godišnji Sahiti, kod trenera Ivana Jurića koji voli igrače s karakterom, trkom i nepredvidivim rješenjima. Pitanje je koliko su Talijani spremni izdvojiti za budućeg reprezentativca Kosova, Hajduk bi možda i pregovarao kada bi cifra dosegnula tri milijuna eura.

Moguć je i transfer mladog napadača Marina Ljubičića, drugog strijelca Bijelih u prvom dijelu sezone i mladog reprezentativca. Napadači su na tržištu uvijek cijenjeni, pogotovo ako su mladi kao 19-godišnjak koji s Hajdukom ima ugovor do 2026. godine. Kako smo doznali postoje upiti za njega od strane klubova iz Italije i možda je najbliži odlasku od svih u poljudskoj svlačionici. Jasno je, neće ga Hajduk tek tako prodati, kupci će morati donijeti ponudu veću od pet milijuna eura, njegova vrijednost po Transfermarktu je 1,5 milijuna. U cijeloj priči je važan i povratak Nikole Kalinića koji bi trebao postati prvi napadač što bi značilo i manju minutažu za Ljubičića. Svakako, mladi napadač biti će u fokusu nogometnog tržišta u ovom prijelaznom roku, vidjet ćemo hoće li napustiti Poljud.


Tagovi

Emir SahitiMarin LjubičićMarin JakolišHajduk

Ostale Vijesti